Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Placki marchewkowo – ziemni...
Chrupiące wafelki
Pieczarkowa
Pieczarkowe ptysie
Pizza z patelni-wyborna!
ciasto francuskie+czekoladka;)
Czekoladowa lasagne! mniam....
Składniki

5 jaj
3/4 szklan...
Przepis zaczerpnięty ze Zło...
poziomka
szczypiorek
cytryna
truskawka
ogórek
Liczba porcji: 6-8

Czas pr...
sposób na pyszne lody :)
Krem czekoladowy wg Jamie&#...
Ciasto

• 150 g gorzkiej cz...
Sposób na czerstwą bagietkę...
Pęczak z pieczarkami

Skład...
Jeśli zostanie Wam trochę z...
Stromboli to rodzaj zawijan...
Krem "Kinder Bueno&quo...
Mega sałatka <3 polecam ...
szybka pizza z patelni -10 ...
Ziemniaczane krokiety z pie...
abi93

abi93 od rainymeggy

Dodane 14.02 o 21:29
Obserwuj
Krem czekoladowy wg Jamie'go Olivera Wyśmienity i szybki (nie licząc czasu chłodzenia) krem czekoladowy, który jest banalny w przygotowaniu. Nie wymaga użycia miksera. Jamie w swoim programie nazywał go musem, ale ponieważ deser nie ma raczej konsystencji musu, został nazwany kremem. Składniki na 4-6 porcji: 250 ml śmietany kremówki 200 g gorzkiej czekolady (użyłam deserowej) 2 żółtka łyżka solonego masła lub łyżka masła + szczypta soli (dodatek soli podbija smak czekolady) Śmietanę podgrzać w garnku, nie doprowadzając do zagotowania. Zdjąć z ognia i wrzucić połamaną na kostki czekoladę. Mieszać, aż czekolada dobrze się rozpuści. Następnie dodać żółtka i dokładnie wymieszać, a na koniec masło i wszystko razem połączyć do uzyskania gładkiej, aksamitnej masy. Przełożyć mus do małych kubeczków, np. filiżanek do espresso i schłodzić w lodówce przez minimum 45 minut. Można serwować z ciasteczkiem amaretti. Znalezione na stylowi .pl

Krem czekoladowy wg Jamie'go Olivera Wyśmienity

i szybki (nie licząc czasu chłodzenia) krem czekoladowy, który jest banalny w przygotowaniu. Nie wymaga użycia miksera. Jamie w swoim programie nazywał go musem, ale ponieważ deser nie ma raczej konsystencji musu, został nazwany kremem. Składniki na 4-6 porcji: 250 ml śmietany kremówki 200 g gorzkiej czekolady (użyłam deserowej) 2 żółtka łyżka solonego masła lub łyżka masła + szczypta soli (dodatek soli podbija smak czekolady) Śmietanę podgrzać w garnku, nie doprowadzając do zagotowania. Zdjąć z ognia i wrzucić połamaną na kostki czekoladę. Mieszać, aż czekolada dobrze się rozpuści. Następnie dodać żółtka i dokładnie wymieszać, a na koniec masło i wszystko razem połączyć do uzyskania gładkiej, aksamitnej masy. Przełożyć mus do małych kubeczków, np. filiżanek do espresso i schłodzić w lodówce przez minimum 45 minut. Można serwować z ciasteczkiem amaretti. Znalezione na stylowi .pl

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Aigooo

(y)

6.04 o 20:35       | 

gorlik

Krem ogólnie wychodzi bardzo dobry. Wskazówka dla osób które wolą troszkę słodsze desery - można dodać cukru pudru lub przyrządzić pół na pół z czekoladą mleczną.

21.02 o 21:29      4  | 

Black_Crow

a można zrobić z mleczną czekoladą?

20.02 o 8:49       | 

miskamiska

Oceniam restauracje, podpowiadam, lifestyle, vlogi i inne, zapraszam serdecznie catchabreathhh.blogspot.com/2015/02/witam-was-ruszam-z-nowa-seria-po.html

19.02 o 18:45    |  5

anita89

chyba się dziś na to skuszę

19.02 o 15:11       | 

Aigooo

Tylko że dodajemy jajka-żółtka.I dodatkowo ich nie parzymy,wiec to dość nie zdrowe jeść takie żółtka jajka można nabawić się salmonelli.

16.02 o 23:16    |  1 Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY