Krem migdałowy do ciasta, tarty
Składniki:
* 150 g mielonych migdałów
* 500 ml mleka
* 150 g cukru
* 3 jajka (2 całe żółtka + 1)
* 40 g skrobi kukurydzianej
* otarta skórka z 1 cytryny
1 łyżeczka cynamonu
PRZYGOTOWANIE
Jedną szklankę mleka zagotować z cukrem, cynamonem i skórką z cytryny. Drugą zmiksować z żółtkami, migdałami, skrobią (jak na budyń), dodać do gotującego się mleka, zagotować do gęstości. Wystudzić, przykrywając folią spożywczą w taki sposób, by folia dotykała powierzchni budyniu.
Polubili:
edytapszeh
LimitedEdition
paulinkia16
elvis155
owieczka126p
Spanishgata
KKarola
ciasteczkowy_maniak
dziunka29
toffiii
oraz 97 innych użytkowników
Użytkownicy także przypinają:
DianaK
musi być pycha!