Więcej zszywek ze źródła

www.todareceta.es

Krem migdałowy do ciasta, t...
Anita205

Anita205

Dodane 2.03 o 11:03 z

www.todareceta.es

Obserwuj

Krem migdałowy do ciasta, tarty

Składniki:

* 150 g mielonych migdałów
* 500 ml mleka
* 150 g cukru
* 3 jajka (2 całe żółtka + 1)
* 40 g skrobi kukurydzianej
* otarta skórka z 1 cytryny
1 łyżeczka cynamonu


PRZYGOTOWANIE

Jedną szklankę mleka zagotować z cukrem, cynamonem i skórką z cytryny. Drugą zmiksować z żółtkami, migdałami, skrobią (jak na budyń), dodać do gotującego się mleka, zagotować do gęstości. Wystudzić, przykrywając folią spożywczą w taki sposób, by folia dotykała powierzchni budyniu.

Zszywka przypięta także na tablicach:
słodkości Żarcie ;) KUCHNIA desery +88 innych
Zgłoś naruszenie

DianaK

musi być pycha!

 |  2.03 o 15:08  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: