Więcej zszywek z tablicy

przepisy

Jaka Sałatka Na Święta? TOP...
Szybkie Przekąski z Ciasta ...
Widowiskowe Przekąski na Św...
Kurczak w Sosie: TOP 15 Pys...
Pasta Jajeczna: TOP 12 Ciek...
Domowe Drożdżówki: TOP 15 P...
Jak Upiec Pyszny Chleb: TOP...
Domowe Drożdżówki: TOP 12 W...
Bułeczki jogurtowe 45 dkg m...
Miodowe pancakes
Torciki kokosowo-malinowe
Torcik ORBITA Składniki na ...
kremowa tarta truskawkowa b...
Rafaello 1 litr mleka 3 łyż...
Najsmaczniejsza pavlova z j...
Ciasto "Wiśniowa panie...
Ciasto "Bananowa chmur...
Deser mascarpone z owocami ...
Bananowe placuszki śniadaniowe
Placuszki z cukinii na słodko
  Składniki: 1 1/3 szklanki...
Tarta malinowa kostka
Jogurtowy deser na zimno (b...
Ciasto Kinder Bueno (bez pi...
Majowa truskawka
Krem angielski 500 ml mleka...

Więcej zszywek ze źródła

www.mojewypieki.com

Tarta "black forest" "Śnieżny puch" Rolada z jabłkami Jogurtowa terrina z malinami Jogurtowa terrina z malinami Sernik truskawkowy Sernik truskawkowy Leniwe na słodko JAGODOWIEC
wiola0193

wiola0193 od ANATSUJ

Dodane 12.08 o 21:53 z

www.mojewypieki.com

Obserwuj

kremowa tarta truskawkowa bez pieczenia Składniki

na spód: 300 g ciastek czekoladowych z nadzieniem (np. oreo lub neo) 60 g masła Składniki umieścić w malakserze i zmiksować do otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku. Formę do tarty o średnicy 25 cm wysmarować masłem. Wysypać do niej ciasteczkową masę, wyrównać, wygładzić i dokładnie, ściśle wgnieść w dno i boki formy. Schłodzić przez 30 minut w lodówce. Składniki na kremową masę truskawkową: 300 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 1/3 szklanki cukru sok wyciśnięty z 1 cytryny 2 łyżki żelatyny w proszku (płaskie, łyżka o pojemności 15 ml)* 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej wody, odstawić. W garnuszku umieścić truskawki, cukier, sok z cytryny. Podgrzać, wymieszać. Zmiksować blenderem na puree, doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z palnika. Do gorącego sosu dodać żelatynę, dobrze wymieszać, by się całkowicie rozpuściła. Wystudzić do temperatury pokojowej. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Powoli dodawać do sosu truskawkowego, delikatnie wymieszać. Masę truskawkową wyłożyć na schłodzony spód, wyrównać. Schłodzić przez kilka godzin w lodówce, do stężenia. Ponadto: 100 ml śmietany kremówki, 36%, schłodzonej 1 łyżeczka cukru pudru truskawki, do dekoracji Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Rękaw cukierniczy z tylką w kształcie głęboko wciętej gwiazdki (np. Wilton 1M) wypełnić bitą śmietaną, ozdobić tartę. Udekorować t...

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY