Więcej zszywek z tablicy

Słodka chwila zapom...

Szybki sernik z frużeliną !...
TĘCZA 

SKŁADNIKI : 

5 gal...
JABŁECZNIK 


CIASTO :
2 sz...
SZARLOTKA Z POŁÓWKAMI JABŁK...
SZARLOTKA Z POŁÓWKAMI JABŁK...
CYTRYNOWIEC

SKŁADNIKI: 

S...
CYTRYNOWIEC

SKŁADNIKI: 

S...
TORT CAPPUCCINO- WANILIOWY ...
TORT Z TRUSKAWKAMI 

Składn...
TORT CAPPUCCINO Z OWOCAMI 
...
TARTA KREMÓWKA Z MALINAMI 
...
PLACEK DROŻDŻOWY Z JAGODAMI...
SERNICZKI :-) 

Składniki n...
SERNICZKI :-) 

Składniki n...
CIASTO BROWNIE 

Składniki ...
Proste muffinki 
Składniki ...
Muffinki malinowo - wiśniow...
PLACEK DROŻDŻOWY 

Składnik...
Szybki sernik z frużeliną !...
Tarta oraz ciasto na maślan...
patusia2351

patusia2351

Dodane 12.09 o 23:00
Obserwuj
TARTA KREMÓWKA Z MALINAMI 

Składniki : 
30 dag mąki 
10 dag cukru 
20 dag masła 
3 żółtka 
3 łyżeczki kakao 
1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 
margaryna i bułka tarta do blachy 
2 dag żelatyny 
30 dag gorzkiej czekolady 
10 dag serka mascarpone 
250 ml śmietany kremówki 
maliny lub inny ulubiony owoc 

PRZYGOTOWANIE:
Mąkę wymieszać z cukrem, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka oraz masło. Bardzo szybko zagnieść ciasto, schłodzić ok 20 min. Potem cienki rozwałkować.
Wysmarowaną i posypana bułką blachę, oblepić ciastem ( brzegi i spód).Spód ciasta pokłóć widelcem. Piec ok 20 minut w temperaturze 190 stopni.Ciasto wystudzić.
Żelatynę namoczyć. Czekoladę roztopić; wymieszać z serkiem. Rozpuszczoną żelatynę dodać do serka. Śmietanę ubić na sztywno; dodać do śmietany żelatynę i masę serową. Tężącą masę położyć na cieście. Na wierzchu ułożyć owoce. Schłodzić około 2 godziny. 

SMACZNEGO :-)

TARTA KREMÓWKA Z MALINAMI


Składniki :
30 dag mąki
10 dag cukru
20 dag masła
3 żółtka
3 łyżeczki kakao
1/2 łyżeczka proszku do pieczenia
margaryna i bułka tarta do blachy
2 dag żelatyny
30 dag gorzkiej czekolady
10 dag serka mascarpone
250 ml śmietany kremówki
maliny lub inny ulubiony owoc

PRZYGOTOWANIE:
Mąkę wymieszać z cukrem, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka oraz masło. Bardzo szybko zagnieść ciasto, schłodzić ok 20 min. Potem cienki rozwałkować.
Wysmarowaną i posypana bułką blachę, oblepić ciastem ( brzegi i spód).Spód ciasta pokłóć widelcem. Piec ok 20 minut w temperaturze 190 stopni.Ciasto wystudzić.
Żelatynę namoczyć. Czekoladę roztopić; wymieszać z serkiem. Rozpuszczoną żelatynę dodać do serka. Śmietanę ubić na sztywno; dodać do śmietany żelatynę i masę serową. Tężącą masę położyć na cieście. Na wierzchu ułożyć owoce. Schłodzić około 2 godziny.

SMACZNEGO :-)

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY