Więcej zszywek z tablicy

jedzenie

Przekąski na Sylwestra: 18 ...
Tarta cytrynowa Ciasto 200g...
Francuskie ciasteczka z leś...
bananowe ciasto bez pieczen...
nadziewane pieczarki z patelni
***
...
przystaweczki :) (a'la...
Krokiety szpinakowe Krokiet...
Piersi z kurczaka pieczone ...
Fit placuszki z serka wiejs...
“Potrawka” z cukinią (3 por...
Maślane gofry
Koktajl truskawkowomalinowy
Ciasto francuskie ze śliwkami
310 - kcal, grillowana pier...
Kurczak z makaronem w sosie...
Najlepszy Placek po Węgiers...
Pieczarkowe burgery
...
Ziemniaki pieczone z cebulką
TRÓJKĄTY Z CIASTA FRANCUSKI...
gulasz a’la chili con carne
domowe bulionetki
Ostre kotleciki drobiowe
chlebek z jabłkiem i morelami
weronaz

weronaz od AleksandraGaka

Dodane 1.08 o 4:03
Obserwuj
Krokiety szpinakowe Krokiety ziemniaczane z dodatkiem świeżego szpinaku, czosnku i żółtego sera. Pyszne, z mięciutkim wnętrzem i chrupiącą panierką. Jeśli macie ziemniaki pozostałe z poprzedniego obiadu, przygotujecie je w 10 minut. Mogą być osobnym daniem, podane z jogurtem naturalnym, albo dodatkiem do sosu, np. pieczarkowego. Składniki: (na 12 sztuk) 500 g ziemniaków 100 g liści szpinaku 80 g sera żółtego 1 jajko 1 ząbek czosnku sól, biały pieprz panierka 2 jajka bułka tarta Sposób wykonania: Ziemniaki, obrać i ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić i przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Można też wykorzystać ziemniaki pozostałe z poprzedniego dnia. Szpinak umyć, osuszyć i drobniej posiekać. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek przecisnąć przez wyciskarkę do czosnku. Wszystkie składniki dodać do ziemniaków. Na końcu wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać na jednolitą masę. Z powstałej masy formować niewielkie krokiety. Każdy obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie bułce tartej. I ponownie w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Krokiety smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Smacznego :)

Krokiety szpinakowe Krokiety ziemniaczane z dodatkiem

świeżego szpinaku, czosnku i żółtego sera. Pyszne, z mięciutkim wnętrzem i chrupiącą panierką. Jeśli macie ziemniaki pozostałe z poprzedniego obiadu, przygotujecie je w 10 minut. Mogą być osobnym daniem, podane z jogurtem naturalnym, albo dodatkiem do sosu, np. pieczarkowego. Składniki: (na 12 sztuk) 500 g ziemniaków 100 g liści szpinaku 80 g sera żółtego 1 jajko 1 ząbek czosnku sól, biały pieprz panierka 2 jajka bułka tarta Sposób wykonania: Ziemniaki, obrać i ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić i przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Można też wykorzystać ziemniaki pozostałe z poprzedniego dnia. Szpinak umyć, osuszyć i drobniej posiekać. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek przecisnąć przez wyciskarkę do czosnku. Wszystkie składniki dodać do ziemniaków. Na końcu wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać na jednolitą masę. Z powstałej masy formować niewielkie krokiety. Każdy obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie bułce tartej. I ponownie w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Krokiety smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Smacznego :)

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY