"Ars epistolandi", czyli o sztuce pisania listów na podstawie "Listów do ojca" Zygmunta Krasińskiego


malar

malar od MaJe_CzKa222

Dodane 17.10 o 19:33
Obserwuj
krokiety z mozzarella , kurczakiem i szpinakiem . Składniki: na 12 krokietów Ciasto na naleśniki 3 jajka 300 ml mąki ½ l mleka 2 łyżeczki soli olej do smażenia Nadzienie do naleśników obrane z kości mięso z ugotowanego kurczaka o wadze 1,3 kg 200 świeżego szpinaku 1 cebula 250 g mozzarella Do panierowania 2 jajka 300 ml pangratatto 100 ml startego gruyère sera lub parmezanu, u mnie gruyére olej do smażenia Wykonanie: Wymieszaj ciasto na naleśniki i usmaż 12 małych naleśników. Pokrój cebulę w kostkę i zrumień na oleju dodaj opłukany szpinak, dopraw solą i pieprzem. Smaż aż szpinak zacznie “więdnąć”. Pokrój w kostkę mięso z kurczaka, zetrzyj mozzarella na tarce. Wymieszaj wszystkie składniki na farsz dopraw solą i pieprzem. Nadziej naleśniki, zwiń w paczuszkę, obtocz w jajku, a następnie w pangratatto i serze. Smaż na oleju po obu stronach w niskiej temperaturze

krokiety z mozzarella , kurczakiem i szpinakiem .

Składniki: na 12 krokietów Ciasto na naleśniki 3 jajka 300 ml mąki ½ l mleka 2 łyżeczki soli olej do smażenia Nadzienie do naleśników obrane z kości mięso z ugotowanego kurczaka o wadze 1,3 kg 200 świeżego szpinaku 1 cebula 250 g mozzarella Do panierowania 2 jajka 300 ml pangratatto 100 ml startego gruyère sera lub parmezanu, u mnie gruyére olej do smażenia Wykonanie: Wymieszaj ciasto na naleśniki i usmaż 12 małych naleśników. Pokrój cebulę w kostkę i zrumień na oleju dodaj opłukany szpinak, dopraw solą i pieprzem. Smaż aż szpinak zacznie “więdnąć”. Pokrój w kostkę mięso z kurczaka, zetrzyj mozzarella na tarce. Wymieszaj wszystkie składniki na farsz dopraw solą i pieprzem. Nadziej naleśniki, zwiń w paczuszkę, obtocz w jajku, a następnie w pangratatto i serze. Smaż na oleju po obu stronach w niskiej temperaturze

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: