Więcej zszywek z tablicy

Przepisy ♡

LEMONIADA ARBUZOWA Składnik...
...
...
Reggae muffinki ;)
Słodko-kwaśna, różowa, pysz...
xxx
hehe
Makaroniki czyli Francuskie...
   
Przepisy na jedzenie do pra...
Ciągle znajduję jakieś supe...
Znacie jakieś fajne przepis...
Arbuz - galaretka :)
:))
zapiekanka :)
Jeżyk :)
Prosty sernik na zimno z bi...
Krucha czekoladowa tarta be...

Więcej zszywek ze źródła

www.kwestiasmaku.com

Pulpeciki w sosie musztardo... MINESTRONE sałatka z kurczakiem i poma... BUTTER CHICKEN ... Czekoladowe chmurki z bitą ... ŁOSOŚ W CZARNYM SEZAMIE Z C... sałatka jajeczna z chrzanem CRÊPES SUZETTE
Płonące nale...

Krucha czekoladowa tarta bez pieczenia.

Składniki Spód 160 g ciasteczek typu Oreo 160 g kruchych ciastek kakaowych* 100 g gorzkiej czekolady masło do posmarowania formy Krem czekoladowy 1/4 szklanki kakao 1/4 szklanki cukru 200 ml śmietany kremówki 30% 100 g masła 200 g gorzkiej czekolady (lub ciemnej deserowej) Oraz 500 g malin Przygotowanie Przygotować formę na tartę o średnicy ok. 26 cm, najlepiej taką z wyjmowanym dnem. Posmarować ją masłem. Ciastka włożyć do melaksera lub rozdrabniacza, dodać roztopioną czekoladę i dokładnie zmiksować na pastę. Powstałą mieszanką wyłożyć spód i boki formy, uklepać i mocno docisnąć. W rondelku wymieszać kakao, cukier i 1/4 szklanki wody. Stopniowo wlewając śmietankę mieszać aż powstanie gładka masa. Dodać pokrojone masło i zagotować co chwilę mieszając. Po zagotowaniu przelać do czystej miski i dodać połamaną na kosteczki czekoladę. Mieszać aż się rozpuści. Masę czekoladową wylać na spód i wstawić do lodówki. Ułożyć maliny gdy masa trochę podtężeje (ok. 1/2 godziny), schładzać jeszcze ok. 2 godziny lub do czasu aż masa zesztywnieje. Wskazówki * np. ciasteczek czekoladowych firmy Solidarność lub "Amerykanek" Wedla lub herbatników kakaowych np. "Łakotki". Do mniejszej formy ok. 24 cm najlepiej użyć o 1/3 mniej składników.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Deserowo Tarty na słodko Ciasta, ciastka, desery jedzenie +102 innych
Zgłoś naruszenie

Illovein

Sprawdzony, osobiście polecam dać trochę mniej cukru. Jest bardzo słodki ale pyszny

1  |  7.09 o 19:03  

fajer

Na pewno pyszne!

 |  4.09 o 14:52  

smakvanilii

super wyglada... a mam ytanie z innej beczki..jak robicie ze po kliknieciu w obrazek przerzuca na adres bloga???

1  |  21.08 o 21:01  

suprais

próbował ktoś może? :)

 |  21.08 o 12:34  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: