Więcej zszywek z tablicy

PRZEPISY

Co Upiec na Święta? 15 Prze...
Kurczak tikka masala – czyl...
Pyszne Pasty Kanapkowe: TOP...
Drobiowe poduszki pychota z...
Przekąski na Imprezę: TOP 1...
Zdrowy Kebab w Wersji FIT: ...
Piersi kurczaka w sosie jog...
Pyszne ciasto z galaretką i...
Ciasto  "  Uwodzicielk...
Klopsiki w sosie koperkowym
Spaghetti z klopsikami
Kurczak nadziewany kurkami ...
Ciasto kruche ze sliwkami i...
Składniki:

opakowanie cias...
Bananowa krówka
Kurczaka 1 podwójny pokroić...
Tęczowy torcik
Zawijane ciasto drożdżowe z...
NANAIMO

Składniki na spód:...
Tęczowiec

Składniki:

6 ga...
Pierogi z jagodami mojej mamy
Fudge marmurkowe - PrzepisS...
Karmelowa tarta z bananami
...
Kotlety mielone z porem
Chrupiące ziemniaki z pieka...
Kotlety mielone z suszonymi...

Więcej zszywek ze źródła

eksplozjasmaku.blox.pl

Kruche ciasto z mlecznym bu... Norweski deser jabłkowy Kruche ciasto z mlecznym bu... roladki z kurczaka z rikott... Ryba w occie, przepis po kl... Sałatka ziemniaczana z wędz... Domowa kahlua
Składniki:

 ... Sałatka z kapustą pekińską,... Makaron w sosie pieczarkowym

Kruche ciasto z mlecznym budyniem i jagodami

Składniki na ciasto:

4 szklanki mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
szklanka cukru pudru
1 1/2 kostki margaryny
6 dużych żółtek
2 łyżki kwaśnej śmietany

Mąkę, cukier, proszek przesiać do dużej miski. Masło pokroić na małe kawałki, dodać do mąki i zmieszać aż powstaną grudki. Dodać żółtka i śmietanę i wyrobić gładkie ciasto. Ciasto podzielić na 1/3 i 2/3. Większą część rozwałkować i wyłożyć nią blachę (u mnie 25/36 cm), wstawić do lodówki. Mniejszą część zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki.

Składniki na budyń:

600 ml mleka
16 łyżek mleka w proszku
6-12 łyżek cukru
2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

Dodatkowo:

2 szklanki jagód
cukier puder do posypania

Mleko w proszku, cukier i ekstrakt waniliowy zalać szklanką mleka i dokładnie wymieszać. Zagotować. Do pozostałego mleka dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać i wlać do gotującego się mleka. Gotować, aż budyń będzie gęsty.

W związku z wątpliwościami niektórych czytelniczek podwoiłam proporcje na budyń. Ja swój zrobiłam z mniejszych, ponieważ jednak nie każdemu się to udaje, można zrobić nieco większą porcję a jeśli się okaże, że jest go za dużo, po prostu nie wykładajcie całości na ciasto. Na pewno dzieci chętnie go zjedzą.

Przestudzony budyń przełożyć na kruche ciasto, można je wcześniej podpiec, ale niekoniecznie. Na wyrównanym budyniu rozłożyć jagody, na wierzch zetrzeć zamrożone ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 180stopni, przez około 45-50 min.

Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Jedzenie Mój styl kuchnia PRZEPISY +32 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: