Więcej zszywek z tablicy

CIASTA

Najlepsze Domowe Wafle z Ml...
Kruche różyczki: 200 g zimn...
Ciasto orzechowe
codzienne inspiracje i moty...
Ciasto kilimandżaro
Ciasto z wafelkową warstwą
obłędne ciasto ferrero roch...
Składniki

20 g żelatyny w ...
Ciasteczka twarogowe
Ciasto "Truskawkowa pi...
Kroimy , porcjujemy ciasta .
na wielkanoc.
ozdabiamy tort kremem
podstawy: lukier na tort
truskawki nacięte i wypełni...
Domowy sos karmelowy z solą...
róże z jabłek
Składniki:

    200 g gorzk...
SZYBKIE LODY PRZEZ NOC:

Wy...
LANY CHRUST

SKŁADNIKI NA C...
Waniliowy sernik z musem cz...
Pyszne ciasto Monte!
Ciasto dyniowe na jogurcie
Tort czekoladowy z musem cz...
Orzechowiec
Ciasto bananowe z cynamonem
Mey

Mey od kurczaczek3891

Dodane 7.11 o 0:38
Obserwuj
Kruche różyczki: 200 g zimnego masła, 2,5 szklanki mąki (pół na pół pszennej i krupczatki), 3/4 szklanki cukru pudru, 3 żółtka, szczypta soli Mąkę z solą posiekać z masłem. Dodać cukier puder oraz żółtka i jeszcze raz wszystko posiekać. Szybko zagnieść ciasto i uformować kulę (jeżeli nie będzie się sklejać, można dodać 1-2 łyżki zimnej wody). Ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na około pół godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować cienko (na około 3-4 mm). Wykrawać krążki jednakowej wielkości. Po cztery krążki układać tak, aby zachodziły na siebie, po czym zwinąć je w rulon (raczej luźny). Rulon przekroić w połowie na dwie części, uzyskując w ten sposób dwie różyczki (instrukcja obrazkowa tutaj ;)). Każdej różyczce rozchylić lekko płatki i ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 15 minut, aż różyczki zarumienią się na brzegach. Upieczone ciastka można posypać cukrem pudrem.

Kruche różyczki: 200 g zimnego masła, 2,5 szklanki

mąki (pół na pół pszennej i krupczatki), 3/4 szklanki cukru pudru, 3 żółtka, szczypta soli Mąkę z solą posiekać z masłem. Dodać cukier puder oraz żółtka i jeszcze raz wszystko posiekać. Szybko zagnieść ciasto i uformować kulę (jeżeli nie będzie się sklejać, można dodać 1-2 łyżki zimnej wody). Ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na około pół godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować cienko (na około 3-4 mm). Wykrawać krążki jednakowej wielkości. Po cztery krążki układać tak, aby zachodziły na siebie, po czym zwinąć je w rulon (raczej luźny). Rulon przekroić w połowie na dwie części, uzyskując w ten sposób dwie różyczki (instrukcja obrazkowa tutaj ;)). Każdej różyczce rozchylić lekko płatki i ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 15 minut, aż różyczki zarumienią się na brzegach. Upieczone ciastka można posypać cukrem pudrem.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Kulinarnie ciasta,torty,ciasteczka Przepisy CIASTA +27 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: