Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

diy, frosty vase, frosty pa...
Kurczak z ryżem po meksykań...
Stwórz swój własny zdrowy k...
kuleczki rafaelloPrzepis na...
Lody Nutella przepis
Delikatnie
Biszkopt pieczony według te...
Gozleme – turecki chlebek |...
Mmm. Na zimne wieczory:* Sk...
QUESADILLA Z KURKAMI I KURC...
5 pomysłów na słoiki :)
... :)
zdjęcie
Szafka z walizki
Ze sznurka jutowego
Przepis na zimna porcelanę ...
półmisek
fajny pomysł !! :)
butelka plastki
żarówka
Pólka z palet
test
...
brokatowe świeczki ze słoików
:##
na pocztówki/zdjęcia ;)
sunnydomi

sunnydomi od Ethiophia

Dodane 24.02 o 7:11
Obserwuj
kuleczki rafaelloPrzepis na domowe KULECZKI RAFAELLO!  100g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko 100g wiórków kokosowych 100g herbatników 30-40g migdałów lub orzechów laskowych 1. Miękkie masło ucierać przez około 2 minuty mikserem ustawionym na najwyższe obroty. Następnie stopniowo dodawać cukier puder i ucierać jeszcze przez około 2-3 minuty, aż masa będzie kremowa. 2. Zmniejszyć obroty miksera na średnie i dodać jajko, dokładnie wymieszać, aż składniki się dobrze połączą. 3. Odłożyć około 3 łyżki wiórków kokosowych, a resztę dodać do masy, wymieszać. Powstałą masę wstawić do lodówki na 1 godzinę. 4. Herbatniki bardzo drobno pokruszyć. Masę kokosową wyjąć z lodówki i dodać herbatniki, wymieszać. 5. Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego (ja nawet robiłam trochę mniejsze). W środek każdej kuleczki włożyć migdał lub orzech laskowy. Następnie kuleczki obtoczyć w odłożonych wiórkach kokosowych. Gotowe kuleczki wstawić do lodówki na parę godzin.

kuleczki rafaelloPrzepis na domowe KULECZKI RAFAELLO!

100g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko 100g wiórków kokosowych 100g herbatników 30-40g migdałów lub orzechów laskowych 1. Miękkie masło ucierać przez około 2 minuty mikserem ustawionym na najwyższe obroty. Następnie stopniowo dodawać cukier puder i ucierać jeszcze przez około 2-3 minuty, aż masa będzie kremowa. 2. Zmniejszyć obroty miksera na średnie i dodać jajko, dokładnie wymieszać, aż składniki się dobrze połączą. 3. Odłożyć około 3 łyżki wiórków kokosowych, a resztę dodać do masy, wymieszać. Powstałą masę wstawić do lodówki na 1 godzinę. 4. Herbatniki bardzo drobno pokruszyć. Masę kokosową wyjąć z lodówki i dodać herbatniki, wymieszać. 5. Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego (ja nawet robiłam trochę mniejsze). W środek każdej kuleczki włożyć migdał lub orzech laskowy. Następnie kuleczki obtoczyć w odłożonych wiórkach kokosowych. Gotowe kuleczki wstawić do lodówki na parę godzin.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

zxcv

a ja zrobiłam tą masę jako krem do tarty ! Szybko i pysznie !

3.03 o 21:48    | 

Camillaes

Ja korzystam z tego przepisu i wychodzą mega! azurowe-inspiracje.blogspot.com/2013/12/ciasteczkowy-sza-czesc-iii.html

23.02 o 20:48    | 

slodka123

Mmmmmm zrobiłam i mi bardzo smakowało ♥ ale robilam tez z innego przepisu... wyszlo takie samo ale wiecej

23.02 o 10:21    | 

Indestructible

robił ktoś z tego przepisu ? ciekawa jestem jak wychodzi ;)

21.02 o 21:03       |  Pokaż odpowiedzi

aniapolna

mniam .....

21.02 o 13:59    | 

Aga9212

mój ulubiony deser - mniam :)) zapraszam na swój profil gdzie są zszywki z moim rękodzięłem, oraz na bloga po więcej inspiracji lesia-rekodzielo.blogspot.com

20.02 o 20:28    | 

sysia01210

Ja robiłam z innego przepisu i są boskie :)) mi wyszło z jednej porcji koło 40 :)

20.02 o 11:27    |  1 Pokaż odpowiedzi

ingsxd

Pycha, najlepsze! <3

18.02 o 20:37    | 

Moniikaa

Robiłam ostatnio i wyszło mi około 20 kulek ^^

16.02 o 11:28    | 

Moniikaa

Ile średnio takich kuleczek wychodzi z jednej porcji?

4.02 o 19:37   6  |  1

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY