Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Kurczak jak z KFC... Kto ma...
FunkyDonkey

FunkyDonkey od adusia3009

Dodane 2.11 o 9:42
Obserwuj
Kurczak jak z KFC... Kto ma ochotę?
Kurczak jak z KFC... Kto ma ochotę? Składniki: skrzydełka z kurczaka (ok. 500 g), sól (ok. 1/2-1 łyżeczki), 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki ostrej papryki (u mnie więcej, gdyż lubię ostre skrzydełka), 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne. Skrzydełka myjemy, oczyszczamy, dzielimy na dwie części. Przyprawy mieszamy, nacieramy nimi skrzydełka. Odstawiamy aby przeszły przyprawami na ok. 45 minut. Ciasto naleśnikowe: 1 jajko, 1/2 szklanki mąki, 1/3 szklanki mleka, szczypta soli, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, szczypta pieprzu cayenne (można pominąć), 1/4 łyżeczki ostrej papryki. Wszystkie składniki miksujemy, aż uzyskamy gładkie, jednolite ciasto, powinno być dosyć gęste. Ciastem zalewamy kurczaka, wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Na ok. 30-40 minut przed smażeniem, wyjmujemy kurczaka z lodówki, aby osiągnął temp. pokojową, gdyż jeśli będziemy smażyć takiego prosto z lodówki, pomimo rozgrzania tłuszczu, temperatura oleju będzie spadać, a kurczak będzie nasiąkał tłuszczem. Dodatkowo: mąka, olej (ok. 1 l) do smażenia. Kurczaka obtaczamy w mące (dosyć dokładnie), usuwamy nadmiar i smażymy we frytkownicy (temp. 160 stopni) lub w głębokim garnku. Smażymy kurczaka ok. 10-15 minut (w zależności od wielkości kawałków), po wyjęciu osuszamy na ręczników papierowych. Mięso powinno być delikatne, soczyste i miękkie.

Kurczak jak z KFC...

Kto ma ochotę?
Kurczak jak z KFC... Kto ma ochotę? Składniki: skrzydełka z kurczaka (ok. 500 g), sól (ok. 1/2-1 łyżeczki), 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki ostrej papryki (u mnie więcej, gdyż lubię ostre skrzydełka), 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne. Skrzydełka myjemy, oczyszczamy, dzielimy na dwie części. Przyprawy mieszamy, nacieramy nimi skrzydełka. Odstawiamy aby przeszły przyprawami na ok. 45 minut. Ciasto naleśnikowe: 1 jajko, 1/2 szklanki mąki, 1/3 szklanki mleka, szczypta soli, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, szczypta pieprzu cayenne (można pominąć), 1/4 łyżeczki ostrej papryki. Wszystkie składniki miksujemy, aż uzyskamy gładkie, jednolite ciasto, powinno być dosyć gęste. Ciastem zalewamy kurczaka, wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Na ok. 30-40 minut przed smażeniem, wyjmujemy kurczaka z lodówki, aby osiągnął temp. pokojową, gdyż jeśli będziemy smażyć takiego prosto z lodówki, pomimo rozgrzania tłuszczu, temperatura oleju będzie spadać, a kurczak będzie nasiąkał tłuszczem. Dodatkowo: mąka, olej (ok. 1 l) do smażenia. Kurczaka obtaczamy w mące (dosyć dokładnie), usuwamy nadmiar i smażymy we frytkownicy (temp. 160 stopni) lub w głębokim garnku. Smażymy kurczaka ok. 10-15 minut (w zależności od wielkości kawałków), po wyjęciu osuszamy na ręczników papierowych. Mięso powinno być delikatne, soczyste i miękkie.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Jedzonko Ulubione KUCHNIA przepisy +174 innych
Zgłoś naruszenie

sushy2111

robiłam wczoraj, baardzo dobre :D

 |  10.11 o 7:17  

kochamgofry

biedny

 |  2 3.11 o 17:31  

margaritta94

przynajmniej wiesz jak są wykonywane

 |  31.10 o 18:04  

workout21

Te tanie kubełki z KFC... coś okropnego. Na pewno lepiej zrobić samemu

 |  31.10 o 7:51  

Olinskap

ja mam ochotę

 |  30.10 o 20:29   Pokaż odpowiedzi

Yada

Polecam tą stronkę, jest na niej dużo domowych fast foodów. Zrobiłam z tych przepisów Stripsy, Hot wingsy i Zingery(razem z domowymi bułkami). www.slodkastrona.com/p/fast-food_25.html

 |  28.10 o 1:46  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: