Więcej zszywek z tablicy

Przepisy

ZIEMNIAKI PO MISTRZOWSKU - ...
PIĘKNE ZIEMNIACZANE RÓŻE UD...
lava cake", bo jak mag...
Kurczak jak z KFC

 Składni...
Sernik straciatella
Masa se...
Agatniunia

Agatniunia od aleksandra5love

Dodane 13.05 o 22:41
Obserwuj
Kurczak jak z KFC

 Składniki:

 skrzydełka z kurczaka (ok. 500 g)
 sól (ok. 1/2-1 łyżeczki)
 1 łyżeczka słodkiej papryki
 1/2 łyżeczki ostrej papryki (u mnie więcej, gdyż lubię ostre skrzydełka)
 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne

 Skrzydełka myjemy, oczyszczamy, dzielimy na dwie części. Przyprawy mieszamy, nacieramy nimi skrzydełka. Odstawiamy aby przeszły przyprawami na ok. 45 mint.

 Ciasto naleśnikowe
 1 jajko
 1/2 szklanki mąki
 1/3 szklanki mleka
 szczypta soli
 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
 szczypta pieprzu cayenne (można pominąć)
1/4 łyżeczki ostrej papryki

 Wszystkie składniki miksujemy, aż uzyskamy gładkie, jedolite ciasto, powinno być dosyć gęste. Ciastem zalewamy kurczaka, wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Na ok. 30-40 minut przed smażeniem, wyjmujemy kurczaka z lodówki, aby osiągnął temp. pokojową, gdyż jeśli będziemy smażyć takiego prosto z lodówki, pomimo rozgrzania tłuszczu, temperatura oleju będzie spadać, a kurczak będzie nasiąkał tłuszczem. 
 Dodatkowo
 mąka
 olej (ok. 1 l) do smażenia
 Kuraczaka obtaczamy w mące (dosyć dokładnie), usuwamy nadmiar i smażymy we frytownicy (temp. 160 stopni) lub w głębokim garnku. Smażymy kurczaka ok. 10-15 miut (w zależności od wielkości kawałków), po wyjęciu osuszamy na ręczników papierowych. Mięso powinno być delikatne, soczyste i miękkie.

Kurczak jak z KFC


Składniki:

skrzydełka z kurczaka (ok. 500 g)
sól (ok. 1/2-1 łyżeczki)
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki (u mnie więcej, gdyż lubię ostre skrzydełka)
1/4 łyżeczki pieprzu cayenne

Skrzydełka myjemy, oczyszczamy, dzielimy na dwie części. Przyprawy mieszamy, nacieramy nimi skrzydełka. Odstawiamy aby przeszły przyprawami na ok. 45 mint.

Ciasto naleśnikowe
1 jajko
1/2 szklanki mąki
1/3 szklanki mleka
szczypta soli
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
szczypta pieprzu cayenne (można pominąć)
1/4 łyżeczki ostrej papryki

Wszystkie składniki miksujemy, aż uzyskamy gładkie, jedolite ciasto, powinno być dosyć gęste. Ciastem zalewamy kurczaka, wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Na ok. 30-40 minut przed smażeniem, wyjmujemy kurczaka z lodówki, aby osiągnął temp. pokojową, gdyż jeśli będziemy smażyć takiego prosto z lodówki, pomimo rozgrzania tłuszczu, temperatura oleju będzie spadać, a kurczak będzie nasiąkał tłuszczem.
Dodatkowo
mąka
olej (ok. 1 l) do smażenia
Kuraczaka obtaczamy w mące (dosyć dokładnie), usuwamy nadmiar i smażymy we frytownicy (temp. 160 stopni) lub w głębokim garnku. Smażymy kurczaka ok. 10-15 miut (w zależności od wielkości kawałków), po wyjęciu osuszamy na ręczników papierowych. Mięso powinno być delikatne, soczyste i miękkie.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Tili

Robiłam. Smażyłam na patelni, a nie frytownicy, ale i tak wyszły pycha :)

1.04 o 13:53    | 

aleksandra5love

Ciesze się :D

24.08 o 16:18    | 

modo255

polecam :) dzisiaj robiłam i myślę,że w moim domu zagości ten przepis już na stałe :):)

13.08 o 23:15    | 

paulinaas93

i robiłyście dziewczyny? jak wyszło? :)

25.05 o 22:34    | 

llapinskaa

można zastąpić mąką kukurydzianą, zdziwi Was efekt !

23.05 o 19:06    | 

brykus7

ja wlasnie robie ;)

19.05 o 19:11       | 

krwawamary

ok :D

17.05 o 19:14    | 

krwawamary

robił ktoś?

15.05 o 17:55       |  Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY