spychcia

spychcia od georgia20

Dodane 9.07 o 21:19
Obserwuj
kurczak kokosowy Smakujegotuje.pl w sosie miodowym- mango

• olej roślinny do smażenia 
2 piersi z kurczaka (bez skóry i bez kości), pokrojone na paski
• szczypta curry 
• sól 
• pieprz 
• pieprz cayenne 
½ szklanki mąki 
2 jajka 
2 szklanki wiórków kokosowych 
1 łyżka szczypiorku, drobno mielonego

Sos Miód -Mango:

Przygotowanie:

-Umieść paski kurczaka w misce i dodaj szczyptę curry, kilka szczypty soli i pieprzu, i szczyptę lub dwie pieprzu cayenne, do pasków, wymieszaj wszystko z mięsem i odstaw je na chwilę na bok.

-do miseczek wsyp oddzielnie mąkę, wiórki i wbij jajka

-Panieruj: mąka, jajko wiórki
-smaż w głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru

-Podawać paski gorące, ozdobione szczyptą mielonego szczypiorkiem i sosem Miód-Mango .

Sos Miód-Mango

½ szklanki majonezu 
½ mango 
2 łyżki świeżych liści kolendry 
1 łyżka miodu 
• łyżeczka curry 
3-4 krople sosu Sriracha (możesz dodać więcej, jeśli lubisz nieco bardziej pikantne) 
½ łyżeczki świeżego soku z cytryny

Przygotowanie:

-wszystkie składniki miksować aż do zupęłnego połączenia podawać natychmiast, lub przykryć folią i przechowywać w lodówce przez kilka dni.

kurczak kokosowy Smakujegotuje.pl

w sosie miodowym- mango

• olej roślinny do smażenia
2 piersi z kurczaka (bez skóry i bez kości), pokrojone na paski
• szczypta curry
• sól
• pieprz
• pieprz cayenne
½ szklanki mąki
2 jajka
2 szklanki wiórków kokosowych
1 łyżka szczypiorku, drobno mielonego

Sos Miód -Mango:

Przygotowanie:

-Umieść paski kurczaka w misce i dodaj szczyptę curry, kilka szczypty soli i pieprzu, i szczyptę lub dwie pieprzu cayenne, do pasków, wymieszaj wszystko z mięsem i odstaw je na chwilę na bok.

-do miseczek wsyp oddzielnie mąkę, wiórki i wbij jajka

-Panieruj: mąka, jajko wiórki
-smaż w głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru

-Podawać paski gorące, ozdobione szczyptą mielonego szczypiorkiem i sosem Miód-Mango .

Sos Miód-Mango

½ szklanki majonezu
½ mango
2 łyżki świeżych liści kolendry
1 łyżka miodu
• łyżeczka curry
3-4 krople sosu Sriracha (możesz dodać więcej, jeśli lubisz nieco bardziej pikantne)
½ łyżeczki świeżego soku z cytryny

Przygotowanie:

-wszystkie składniki miksować aż do zupęłnego połączenia podawać natychmiast, lub przykryć folią i przechowywać w lodówce przez kilka dni.

Zszywka przypięta także na tablicach:
gotowanie Ulubione kuchnia Jedzonko i kawusia +118 innych
Zgłoś naruszenie

Peerdose

musi być pyszne :D

1  |  22.07 o 11:34  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: