Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

BRYCZESY Większość je zna. ...
...
Kuchenne miary i wagi.
POMARAŃCZOWE ORZEŹWIENIE Sk...
sposób na brudne fugi
sposób na brudny piekarnik
CIASTO NA PIZZĘ MAGDY GESSL...
ok 8h pracy. ale mam nadzie...
Ciasto jak Kinder Pingui pr...
Kurczak pieczony w musztard...
Mega szybki obiad Na pateni...
s-l cena 50 zl z wysylka
mmm;d
"Składniki (9 SZTUK) 2...
Sałatka meksykańska Składni...
AMERYKAŃSKIE NALEŚNIKI: Skł...
Sałatka z pieczarkami. Pych...
Kurczak z ryżem po meksykań...
domowe malibu: - 200 g wiór...
Energetyczne kulki – bez pi...
Makaron w mig ;) Składniki ...
Potrawka z kurczaka (dla 3 ...
Sałatka, która świetnie sma...
rafaello ! :D składniki: 10...
krokiety wigilijne z serem ...
cocosowax1

cocosowax1 od ilonica

Dodane 1.03 o 17:56
Obserwuj
Kurczak pieczony w musztardzie z pieczarkami składniki (na cztery osoby) : - cztery udka lub ok. 1,2 kg skrzydełek czy podudzi z kurczaka - 2 duże cebule - 4 łyżki musztardy francuskiej z całymi ziarnami gorczycy - 4 łyżki innej, ulubionej musztardy np. dijon - łyżka miodu - sól, pieprz Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Musztardy wymieszać z miodem, dodać cebulę, ok. pół łyżeczki soli i dużą szczyptę pieprzu (lub mniej, czy wcale, jeśli ktoś nie lubi ostrych smaków), dodać pokrojoną cebulę. Powstałą mieszaninę wlać do miski z kurczakiem i porządnie wymieszać, by pokryła kawałki mięsa. Odstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny lub nawet na całą noc. Przełożyć do dużego, żaroodpornego naczynia lub blaszki. Piec ok. godziny piętnaście minut, w temperaturze 200 st. pod przykryciem, np. z folii aluminiowej. A potem jeszcze piętnaście minut bez niej, by mięso nabrało rumieńców. W tym czasie należy też dorzucić pokrojone w ćwiartki pieczarki. W trakcie pieczenia można podlewać mięso powstałym sosem, ale nie jest to konieczne.

Kurczak pieczony w musztardzie z pieczarkami składniki

(na cztery osoby) : - cztery udka lub ok. 1,2 kg skrzydełek czy podudzi z kurczaka - 2 duże cebule - 4 łyżki musztardy francuskiej z całymi ziarnami gorczycy - 4 łyżki innej, ulubionej musztardy np. dijon - łyżka miodu - sól, pieprz Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Musztardy wymieszać z miodem, dodać cebulę, ok. pół łyżeczki soli i dużą szczyptę pieprzu (lub mniej, czy wcale, jeśli ktoś nie lubi ostrych smaków), dodać pokrojoną cebulę. Powstałą mieszaninę wlać do miski z kurczakiem i porządnie wymieszać, by pokryła kawałki mięsa. Odstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny lub nawet na całą noc. Przełożyć do dużego, żaroodpornego naczynia lub blaszki. Piec ok. godziny piętnaście minut, w temperaturze 200 st. pod przykryciem, np. z folii aluminiowej. A potem jeszcze piętnaście minut bez niej, by mięso nabrało rumieńców. W tym czasie należy też dorzucić pokrojone w ćwiartki pieczarki. W trakcie pieczenia można podlewać mięso powstałym sosem, ale nie jest to konieczne.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Mniam.... Mniam.... Kuchnia moja Ulubione +605 innych
Zgłoś naruszenie

agrafkaa89

zrobiłam i nie smakowało mi :(

 |  20.09 o 20:28  

anulka1907

i cos tak pysznego juz dawno dawno nie jadłam

2  |  12.04 o 21:42  

anulka1907

dzisiaj zrobiłam

1  |  12.04 o 21:41  

charlottaa

zrobilam ...bylo mega dobre...z brązowym ryzem...hmmm polecam

2  |  1 9.03 o 16:09  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: