Kurczak pieczony w sosie musztardowym podudzia kurczaka
8 sztuk masło 4 łyżki woda 1/4 szklanki czosnek 2 ząbki przyprawa do kurczaka 2 łyżki sól pieprz majeranek musztarda 3 łyżki mąka pszenna 2 łyżki cebula 1/2 sztuki Przygotowanie: Podudzia kurczaka należy oczyścić, umyć i odstawić do odcieknięcia z wody. Następnie należy je natrzeć czosnkiem, obsypać solą i pieprzem, następnie przyprawą do kurczaka i majerankiem. Podudzia należy ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać odrobiną wody, ułożyć masło i krążki cebulki. Kurczaka należy nakryć pokrywką i piec około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu kurczaka należy zaprawić go wodą wymieszaną z mąką i musztardą, zahartowaną wrzątkiem. Wstawić do piekarnika na kolejne 5-10 minut i po tym czasie podawać.
Użytkownicy także przypinają:
Misiek97
podziwiam za to, że chce Ci się pisać te wszystkie przepisy i jednocześnie Ci za nie dziękuję! :)