Bohater „Nad Niemnem” Elizy Orzeszkowej: Benedykt Korczyński


Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

  



MAKARONOWE MUSZLE Z P...
Tortilla z pomidorem, boczk...
kuskus z kurczakiem i fasol...
Ciasto z kremem, truskawkam...
Sałatka z kurczakiem i praż...
Kotleciki z jajek ala carbo...
Sernik kinder country
5 szt. schab wieprzowy plas...
Udany związek
Ciasto cytrynowe
4/5 puszki...
Składniki
•	Ciasto na naleś...
SKŁADNIKI:

na biszkopt:
* ...
  



sernik daim składnik...
Tort jogurtowo biszkoptowy ...
Tort jogurtowo biszkoptowy ...
De volaille według Michela ...
Wiosenne ciasto marchewkowe
Ekspresowa sałatka z tuńczy...
Składniki na ciasto kruche:...
Kakaowiec z jabłkiem++++

S...
Tarta ze szpinakiem i łosos...
Składniki na spód:

150 g c...
Truskawkowe szaleństwo
Dania do 600 Kcal
Domowe lemoniady
Składniki na domowe Ptasie ...
MaJe_CzKa222

MaJe_CzKa222 od paulinekkrol_21

Dodane 9.07 o 21:45
Obserwuj
Kurczak pieczony w sosie musztardowym podudzia kurczaka 8 sztuk masło 4 łyżki woda 1/4 szklanki czosnek 2 ząbki przyprawa do kurczaka 2 łyżki sól pieprz majeranek musztarda 3 łyżki mąka pszenna 2 łyżki cebula 1/2 sztuki Przygotowanie: Podudzia kurczaka należy oczyścić, umyć i odstawić do odcieknięcia z wody. Następnie należy je natrzeć czosnkiem, obsypać solą i pieprzem, następnie przyprawą do kurczaka i majerankiem. Podudzia należy ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać odrobiną wody, ułożyć masło i krążki cebulki. Kurczaka należy nakryć pokrywką i piec około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu kurczaka należy zaprawić go wodą wymieszaną z mąką i musztardą, zahartowaną wrzątkiem. Wstawić do piekarnika na kolejne 5-10 minut i po tym czasie podawać.

Kurczak pieczony w sosie musztardowym podudzia kurczaka

8 sztuk masło 4 łyżki woda 1/4 szklanki czosnek 2 ząbki przyprawa do kurczaka 2 łyżki sól pieprz majeranek musztarda 3 łyżki mąka pszenna 2 łyżki cebula 1/2 sztuki Przygotowanie: Podudzia kurczaka należy oczyścić, umyć i odstawić do odcieknięcia z wody. Następnie należy je natrzeć czosnkiem, obsypać solą i pieprzem, następnie przyprawą do kurczaka i majerankiem. Podudzia należy ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać odrobiną wody, ułożyć masło i krążki cebulki. Kurczaka należy nakryć pokrywką i piec około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu kurczaka należy zaprawić go wodą wymieszaną z mąką i musztardą, zahartowaną wrzątkiem. Wstawić do piekarnika na kolejne 5-10 minut i po tym czasie podawać.

Zgłoś naruszenie

Misiek97

podziwiam za to, że chce Ci się pisać te wszystkie przepisy i jednocześnie Ci za nie dziękuję! :)

 |  19.03 o 23:27  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: