Dekalog- jako wykładnia praw moralnych współczesnego człowieka.


Więcej zszywek z tablicy

Przepisy ;)

Zapiekane naleśniki z kurcz...
Kurczak tikka masala – czyl...
Tarta z kurczakiem, szpinak...
Chleb zmieniający życie
Jajka faszerowane brokułem
Roladki z tortilli w smakac...
KURCZAK ZE SZPINAKIEM
Filety z kurczaka pieczone ...
Sposób na idealnie zapieczo...
MAKARON Z KURCZAKIEM I SZPI...
Placki szpinakowo-owsiane

...
Naleśniki z cukinią i szpin...
Zupa z cukinii z twarogiem ...
Sałatka z brokułów i cukini...
Miodowy kurczak w marchewce
Kolorowa wiosenna sałatka z...
Sałatka letnia z camemberte...
  



KURCZAK W SOSIE PAPR...
sałatka z ryżem i kurczakie...
Sałatka z kurczakiem i słod...
Wytrawne naleśniki. Szpinak...
PIECZONE PIKANTNE ZIEMNIAKI...
Zupa krem z cukinii - najle...
Bagietka faszerowana czyli ...
FIT PLACUSZKI Z CUKINII <...
Kurczak zapiekany z warzywa...
patrycja13166

patrycja13166 od MaJe_CzKa222

Dodane 20.03 o 8:38
Obserwuj
  



KURCZAK W SOSIE PAPRYKOWYM.

Składniki: 5 porcji


4 pojedyńcze filety z piersi kurczaka
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
pół papryczki chilli
1 cebula
1 puszka pokrojonych pomidorów
200 ml śmietany 18%
180 ml wody
4 łyżki masła
2 ząbki czosnku
pół łyżeczki słodkiej papryki 
pół łyżeczki pieprzu cayenne
2 łyżki mąki pszennej
sól, pieprz

Mięso dokładnie umyj i osusz. Odkrój wszelkie nieciekawe elementy. Każdy kawałek mięsa przekrój ukośnie na trzy części. Mięso obsyp delikatnie solą i pieprzem. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim cebulę. Kiedy ta się zeszkli dodaj kawałki mięsa. Podsmażaj, aż uzyskają ładny brązowy kolor. Kiedy piersi będą już gotowe do zawartości patelni dodaj pokrojone w kostkę papryki oraz drobno posiekaną chilli bez nasion. Dodaj także pomidory, drobno posiekane ząbki czosnku oraz paprykę słodką i pieprz cayenne. Całość zalej wodą i doprowadź do wrzenia. Następnie pozwól, aby kurczak dusił się w sosie około 30 minut.

Po tym czasie wyjmij kawałki kurczaka na talerz. Sos zostaw w patelni. Śmietanę zmieszaj dokładnie z mąką i kilkoma łyżkami sosu. Całość rozprowadź w sosie. Zawartość patelni gotuj na małym ogniu, aż wyraźnie zgęstnieje. Następnie ponownie wrzuć kawałki kurczaka. Podgrzewaj jeszcze 5 minut na najmniejszym ogniu po czym podawaj.

  




KURCZAK W SOSIE PAPRYKOWYM.

Składniki: 5 porcji


4 pojedyńcze filety z piersi kurczaka
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
pół papryczki chilli
1 cebula
1 puszka pokrojonych pomidorów
200 ml śmietany 18%
180 ml wody
4 łyżki masła
2 ząbki czosnku
pół łyżeczki słodkiej papryki 
pół łyżeczki pieprzu cayenne
2 łyżki mąki pszennej
sól, pieprz

Mięso dokładnie umyj i osusz. Odkrój wszelkie nieciekawe elementy. Każdy kawałek mięsa przekrój ukośnie na trzy części. Mięso obsyp delikatnie solą i pieprzem. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim cebulę. Kiedy ta się zeszkli dodaj kawałki mięsa. Podsmażaj, aż uzyskają ładny brązowy kolor. Kiedy piersi będą już gotowe do zawartości patelni dodaj pokrojone w kostkę papryki oraz drobno posiekaną chilli bez nasion. Dodaj także pomidory, drobno posiekane ząbki czosnku oraz paprykę słodką i pieprz cayenne. Całość zalej wodą i doprowadź do wrzenia. Następnie pozwól, aby kurczak dusił się w sosie około 30 minut.

Po tym czasie wyjmij kawałki kurczaka na talerz. Sos zostaw w patelni. Śmietanę zmieszaj dokładnie z mąką i kilkoma łyżkami sosu. Całość rozprowadź w sosie. Zawartość patelni gotuj na małym ogniu, aż wyraźnie zgęstnieje. Następnie ponownie wrzuć kawałki kurczaka. Podgrzewaj jeszcze 5 minut na najmniejszym ogniu po czym podawaj.

Polubili: ilovetolive
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: