Więcej zszywek z tablicy

Zdrowy obiad

Barszcz ukraiński
Składniki...
Pikantne leczo z bakłażanem...
Pierś z kurczaka pieczona z...
Siekane kotlety drobiowe z ...
Kurczak w sosie pomarańczow...
Kotlety z kaszy kuskus i se...
Mielone z indyka, cukinii i...
Papryka faszerowana mięsem ...

Więcej zszywek ze źródła

1.bp.blogspot.com

Tutorial ukazujący sposób w... Tutorial ukazujący sposób w... Tutorial ukazujący sposób w... Tutorial ukazujący sposób w... Tutorial ukazujący sposób w... Tutorial ukazujący sposób w... Tutorial ukazujący sposób w... Tutorial ukazujący sposób w... Tutorial ukazujący sposób w...
niemodelka

niemodelka

Dodane 14.07 o 18:54 z

1.bp.blogspot.com

Obserwuj

Kurczak w sosie pomarańczowym po chińsku

Składniki
Sos pomarańczowy:
100 ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego (u mnie z 2 pomarańczy)
100 ml wody
50 ml sosu sojowego
2 łyżki miodu
1 łyżka skrobi kukurydzianej
½ łyżeczki imbiru mielonego
pieprz
Kurczak:
500 g piersi z kurczaka
2 łyżki skrobi kukurydzianej
2 łyżki oleju sezamowego albo oliwy
2 łyżki nasion sezamu
sól

Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, wysuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę i przyprawić solą. Obtoczyć w skrobi kukurydzianej.
2.Oliwę rozgrzać na patelni, dodać pokrojonego kurczaka i smażyc na złoty kolor. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku (po co nam zbędne kalorie).
3.W misce umieścić wszystkie składniki sosu pomarańczowego i dobrze wymieszać. Wylać na czystą patelnię, doprowadzić do zagotowania i dodać kurczaka. Gotować na małym ogniu ok. 5-7 min, aż sos zgęstnieje.
4.Gotowe danie posypać nasionami sezamu i podawać z ryżem.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Mięsa Pomysły food Kuchnia +42 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: