„Przedwiośnie” Stefana Żeromskiego- streszczenie


Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

...
SERNIK STRACIATELLA BEZ PIE...
Tort „Owocowy Raj”. Przepis...
BEZMĄCZNE CIASTO MIGDAŁOWE ...
MAKOWIEC Z LEKKĄ BUDYNIOWĄ ...
MAKOWIEC Z BEZĄ
ekstra Sernik Raffaello na ...
Super sosy do pizzy taki ja...
PTYSIE BEZ GLUTENU! - najle...
torcik malinowy
Wegańskie donuts z sosem tr...
Pyszne ciasto marchewkowe
CIASTO CZEKOLADOWE Z CZEREŚ...
Czekoladowy pudding chia z ...
SERNIK Z MALINAMI i kruszonką
Kurczak w sosie pomarańczow...
Migdałowy pudding chia
truskawki zapiekane w koglu...
TARTA Z CYTRYNOWYM KREMEM I...
SERNIK Z OWOCAMI LATA I KRU...
Budyniowe ciasto z jabłkami...
Ciasto truskawkowe - bezglu...
••Delpozo | Fall/Winter 201...
Sernik na zimno na jogurtac...
TORT MAKOWO CYTRYNOWY Z LEM...
Proziaki czyli bułeczki pie...
magda1623

magda1623 od niemodelka

Dodane 20.07 o 12:51
Obserwuj

Kurczak w sosie pomarańczowym po chińsku Składniki

Sos pomarańczowy: 100 ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego (u mnie z 2 pomarańczy) 100 ml wody 50 ml sosu sojowego 2 łyżki miodu 1 łyżka skrobi kukurydzianej ½ łyżeczki imbiru mielonego pieprz Kurczak: 500 g piersi z kurczaka 2 łyżki skrobi kukurydzianej 2 łyżki oleju sezamowego albo oliwy 2 łyżki nasion sezamu sól Sposób przygotowania: 1.Mięso umyć, wysuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę i przyprawić solą. Obtoczyć w skrobi kukurydzianej. 2.Oliwę rozgrzać na patelni, dodać pokrojonego kurczaka i smażyc na złoty kolor. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku (po co nam zbędne kalorie). 3.W misce umieścić wszystkie składniki sosu pomarańczowego i dobrze wymieszać. Wylać na czystą patelnię, doprowadzić do zagotowania i dodać kurczaka. Gotować na małym ogniu ok. 5-7 min, aż sos zgęstnieje. 4.Gotowe danie posypać nasionami sezamu i podawać z ryżem.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: