Więcej zszywek z tablicy

coś na ząb

Ciasto jogurtowe z rabarbar...
Pieczone skrzydła z indyka
Syrop z kwiatów czeremchy
K...
Zielona szakszuka na szpina...
Spektakularny deser - banal...
Tort naleśnikowy
Najlepsze cebularze na świe...
Drożdżówka z serkiem i owoc...
....
Sernik na zimno z karmelizo...
Szukacie pomysłu na obiad? ...
"Śnieżny puch"
Borówki pod migdałową krusz...
Malinowy sernik na zimno - ...
PIECZONE ZIEMNIACZKI Jamieg...
Gołąbki litewskie- Голубцы ...
Bułeczki nadziewane z piecz...
szarlotka z budyniem i koko...
Pannukakku- fiński pieczony...
Zupa cygańska
4 porcje
125 ...
TORTILLE
Przepis na tortill...
Kurczak z Antyli


Składnik...
Soczysta grillowana pierś z...
Udka pieczone w sosie majon...
Chlebek pita – przepis krok...
Przepis na rozpływające się...
alicja8110

alicja8110 od sylwia2137

Dodane 28.05 o 13:43
Obserwuj
Kurczak z Antyli


Składniki
•	pojedyncze piersi kurczaka: 4 szt.
•	mleko kokosowe: 400 ml
•	kurkuma: 1 szczypta
•	pomidory obrane ze skórki, pokrojone w kosteczkę (bez pestek) : 2 szt.
•	cebula: 2 szt.
•	tymianek: 3 gałązki
•	woda: 75 ml
•	sól: do smaku
•	pieprz: do smaku
•	ananas  świeży pokrojony w kostkę: ½ szt
•	kolendra: 3 łyżki
•	olej rzepakowy: 2 łyżki
•	ryż basmati: 200 g
•	sok z cytryny 

Przygotuj

Patelnię wok lub głęboką patelnię albo garnek z grubym dnem.

Przygotowanie

Każdą pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na 3 kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem z obu stron.
Na patelni (wok) rozgrzewamy 2 łyżki oleju rzepakowego.
Wrzucamy kurczaka na rozgrzany tłuszcz. Przewracamy i czekamy, aż kurczak będzie rumiany.
Kroimy cebulę i dodajemy ją do kurczaka. Smażymy 3 minuty. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, tak samo jak ananasa.
Dodajemy mleko kokosowe, 75 ml wody, szczyptę kurkumy, pomidory, ananasa i 3 gałązki tymianku. Potrawa powinna się gotować ok. 20 min pod przykryciem. Przykrywamy pokrywką.
Jeżeli sos wyda się zbyt rzadki, gotujemy go do momentu aż zgęstnieje. Na koniec doprawiamy wszystko solą i pieprzem.
Dodajemy 3 łyżki posiekanej kolendry.

Jak podawać
Potrawę podajemy z ryżem basmati.

Kurczak z Antyli



Składniki
• pojedyncze piersi kurczaka: 4 szt.
• mleko kokosowe: 400 ml
• kurkuma: 1 szczypta
• pomidory obrane ze skórki, pokrojone w kosteczkę (bez pestek) : 2 szt.
• cebula: 2 szt.
• tymianek: 3 gałązki
• woda: 75 ml
• sól: do smaku
• pieprz: do smaku
• ananas świeży pokrojony w kostkę: ½ szt
• kolendra: 3 łyżki
• olej rzepakowy: 2 łyżki
• ryż basmati: 200 g
• sok z cytryny

Przygotuj

Patelnię wok lub głęboką patelnię albo garnek z grubym dnem.

Przygotowanie

Każdą pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na 3 kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem z obu stron.
Na patelni (wok) rozgrzewamy 2 łyżki oleju rzepakowego.
Wrzucamy kurczaka na rozgrzany tłuszcz. Przewracamy i czekamy, aż kurczak będzie rumiany.
Kroimy cebulę i dodajemy ją do kurczaka. Smażymy 3 minuty. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, tak samo jak ananasa.
Dodajemy mleko kokosowe, 75 ml wody, szczyptę kurkumy, pomidory, ananasa i 3 gałązki tymianku. Potrawa powinna się gotować ok. 20 min pod przykryciem. Przykrywamy pokrywką.
Jeżeli sos wyda się zbyt rzadki, gotujemy go do momentu aż zgęstnieje. Na koniec doprawiamy wszystko solą i pieprzem.
Dodajemy 3 łyżki posiekanej kolendry.

Jak podawać
Potrawę podajemy z ryżem basmati.

Zszywka przypięta także na tablicach:
OBIADY przepisy dania na diecie jedzenie +7 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: