Jan Kochanowski jako filozof, artysta i obywatel XVI- wiecznej Rzeczypospolitej


Więcej zszywek z tablicy

Jedzenie.

....
Zupa gołąbkowa
Zupa serowa przepis Składni...
Kluski śląskie z sosem piec...
Zupa cygańska
4 porcje
125 ...
Piróg biłgorajski
Pieczony filet z indyka, cz...
1 kg karkówki
3-4 cebule
1/...
BUTTER CHICKEN [klik]
Roladki schabowe z szynką i...
Zupa serowa przepis
Składni...
Zapiekane tortille z kurcza...
Wielkanocne jajka w szynce ...
Składniki: 300 g szynki kon...
Wędlina z piersi kurczaka
Szyneczka Składniki: szynka...
Schab gotowany 2x5 min / na...
domowy schab na kanapki Sch...
Schab pieczony kruchy w maś...
Robiłam już kilka razy kurc...
Kulki serowe
Na 6 kulek:
25...
Klopsiki w sosie pieczarkow...
Placki makaronowe z wędliną...
kotlety do hamburgerów
  



Kurczak z ryżem po me...
Nie masz pomysłu na obiad? ...
dziewiona83

dziewiona83 od MaJe_CzKa222

Dodane 28.02 o 12:18
Obserwuj
  



Kurczak z ryżem po meksykańsku.

Składniki:
-500 g piersi z kurczaka,
-1 cebula,
-1 papryka,
-1 puszka czerwonej fasoli,
-1/2 puszki kukurydzy (można dodać całą),
-1 woreczek ryżu,
-1 puszka pomidorów,
-1-2 łyżki koncentratu pomidorowego,
-200 ml wody,
-olej do smażenia,
-sól pieprz,
-słodka i ostra papryka (wg. uznania)
-tabasco (opcjonalnie),

Przygotowanie:
Kurczaka opłucz, oczyścić i pokrój w dużą kostkę, następnie dopraw solą i pieprzem. Posiekaną w piórka cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj kurczaka i podsmaż, dorzuć pokrojoną w paski paprykę. Całość smażyć do czasu gdy papryka lekko zmięknie. Przełóż wszystko do garnka (lub pozostaw na patelni jeśli jest wystarczająco duża), podlej wodą, dodaj koncentrat i pomidory z puszki oraz przyprawy. Wszystko wymieszaj i dosyp kukurydzę oraz czerwoną fasolkę.

  




Kurczak z ryżem po meksykańsku.

Składniki:
-500 g piersi z kurczaka,
-1 cebula,
-1 papryka,
-1 puszka czerwonej fasoli,
-1/2 puszki kukurydzy (można dodać całą),
-1 woreczek ryżu,
-1 puszka pomidorów,
-1-2 łyżki koncentratu pomidorowego,
-200 ml wody,
-olej do smażenia,
-sól pieprz,
-słodka i ostra papryka (wg. uznania)
-tabasco (opcjonalnie),

Przygotowanie:
Kurczaka opłucz, oczyścić i pokrój w dużą kostkę, następnie dopraw solą i pieprzem. Posiekaną w piórka cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj kurczaka i podsmaż, dorzuć pokrojoną w paski paprykę. Całość smażyć do czasu gdy papryka lekko zmięknie. Przełóż wszystko do garnka (lub pozostaw na patelni jeśli jest wystarczająco duża), podlej wodą, dodaj koncentrat i pomidory z puszki oraz przyprawy. Wszystko wymieszaj i dosyp kukurydzę oraz czerwoną fasolkę.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: