Warszawa za czasów panowania Stanisława Augusta Poniatowskiego


Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Jak przygotować idealne smo...
Na dobry początek dnia :)
Składniki:

2 porypodwójna ...
Pierś z kurczaka ala gulasz...
składniki. 
400dag piersi z...
PIERŚ Z KURCZAKA W CIEŚCIE ...
kurczak pieczony w musztard...
Łosoś z warzywami. Kliknij ...
Kurczak zapiekany pod pierz...
Muffinki waniliowe, które z...
Kruche ciastka z żurawiną
Ryżowa zapiekanka z kurczak...
Najlepsza zapiekanka meksyk...
....
Gulasz wieprzowy z cydrem
Szpinak, makaron, mozarella...
Schab po cygańsku
Składniki...
Chow mein z kurczakiem


Sk...
calzone
Pulpety z makaronem w sosie...
Naleśniki zapiekane z kurcz...
MUFFINKI CAPPUCCINO

Składn...
Jakie herbaty na jakie dole...
Ryba w chrupiącej panierce
...
Gotowe ciasto półkruche dzi...
Creamy Garlic-Chicken Bundles
szyszu

szyszu od szalonadziewczyna1

Dodane 5.01 o 14:00
Obserwuj

Kurczak zapiekany pod pierzynką musztardową

Składniki:

podwójna pierś kurczaka
odrobina oliwy
1 białko
1 łyżka musztardy
2 łyżki tartej bułki
2 łyżki masła
sól i pieprz
szczypior do podania
Kurczak zapiekany – przygotowanie
KROK 1:
Kurczaka oczyszczam z tłuszczyku i kroję na mniejsze kawałki.

KROK 2:
Do naczynia żaroodpornego wlewam odrobinę oliwy i układam mięso. Posypuję pieprzem i solą.

KROK 3:
Białko ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Gdy będzie ubite, to dodaję bułkę tartą i musztardę. Miksuję.

KROK 4:
Tę musztardową pianę przekładam na kurczaka – tak rozsmarowuję.

KROK 5:
Na to kładę kawałeczki masła. Wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika i piekę 30 minut (bez przykrycia).

KROK 6:
Szczypior kroję. Podaję ze szczypiorem i ewentualnie kleksem śmietany. Smacznego.

Polubili: anusiek20
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: