Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Orzechowiec z makiem
Ciasto Maczek Porzeczkowy
Ciasto łabędzi puch
Rogaliki z nutellą
Ciasto „leśny mech” ze szpi...
Ciasto Rocher - bez piecznia
Prosty sernik na zimno z bi...
Ciasto przekładane masą kok...
Chleb powszedni z chrupiącą...
PIERNICZKI ŚWIĄTECZNE (DO W...
Bardzo pyszne Maślane ciast...
Tarta ze szpinakiem i serem...
BARDZO PROSTE Ciasto francu...
jajko w bułce
BISZKOPT W tortownicy o śre...
Francuskie przekąski z kieł...
Tarta cebulowa
SKŁADNIKI:
c...
Makaron zapiekany z serem i...
Udka kurczaka miodowo-muszt...
Pychotka malinowa

SKŁADNIK...
Ryż z kukurydzą
SKŁADNIKI:
...
Sałatka z kurczakiem i warz...
Mini tortille
SKŁADNIKI:
op...
Babka majonezowa
SKŁADNIKI:...
Kurczak ze szpinakiem

SKŁA...
_amaranthine_

_amaranthine_

Dodane 14.11 o 11:08
Obserwuj
Kurczak ze szpinakiem

SKŁADNIKI:
pierś z kurczaka - 500 gramów
Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
mrożony szpinak - 1 opakowanie
cebula - 1 sztuka
śmietana 22% - 200 mililitrów
żółty ser - 100 gramów
olej roślinny - 3 łyżki
WYKONANIE:
1. Piersi rozetnij wzdłuż na cienkie płaty, aby uzyskać 6 porcji. Jedną kostkę rosołową wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso.
2. Na patelni zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj odsączony szpinak, śmietanę i drugą kostkę Knorr. Wszystko
dokładnie wymieszaj i gotuj do momentu, aż śmietana zgęstnieje. Do szpinaku można dodać odrobinę czosnku, a jeśli lubisz
ostre smaki – szczyptę pieprzu cayenne.
3. Farsz nałóż na piersi kurczaka i posyp wszystko żółtym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 190 °C przez 15 minut.

Kurczak ze szpinakiem


SKŁADNIKI:
pierś z kurczaka - 500 gramów
Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
mrożony szpinak - 1 opakowanie
cebula - 1 sztuka
śmietana 22% - 200 mililitrów
żółty ser - 100 gramów
olej roślinny - 3 łyżki
WYKONANIE:
1. Piersi rozetnij wzdłuż na cienkie płaty, aby uzyskać 6 porcji. Jedną kostkę rosołową wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso.
2. Na patelni zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj odsączony szpinak, śmietanę i drugą kostkę Knorr. Wszystko
dokładnie wymieszaj i gotuj do momentu, aż śmietana zgęstnieje. Do szpinaku można dodać odrobinę czosnku, a jeśli lubisz
ostre smaki – szczyptę pieprzu cayenne.
3. Farsz nałóż na piersi kurczaka i posyp wszystko żółtym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 190 °C przez 15 minut.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Kuchnia! ♥ Dietetyczne Przepisy przepisy Jedzonko +41 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: