Upadek komunizmu w Polsce


Więcej zszywek z tablicy

smakołyki

Mus czekoladowo - śmietanko...
Placuszki bananowe.Składnik...
Biszkopt pieczony według te...
Przekładaniec herbatnikowy ...
CIASTO CAPPUCCINO
Ciasto z budyniową pianką i...
kokos i toffi
ciasto francuskie + szynka ...
Ciasto Adwokata - bez piecz...
CIASTO JOGURTOWE DIETETYCZN...
Kruche ciasteczka z kawałka...
Ciasto Maxi King

Składniki...
zapiekane naleśniki z szynk...
Składniki na ciasto:

- 250...
Herbatnikowe krówki
Składni...
nadziewane muszle makaronow...
Składniki : 

1 szklanka ma...
łabędzi puch
Biszkopt:
-5 j...
Składniki na biszkopt:
- 1/...
Składniki na biszkopt:

- 3...
Biszkopt:

- 6 jaj

- 1 szk...
Składniki:
- 1,3 kg twarogu...
Składniki:
- 450 g ciasta f...
Składniki:

- 500g sera mie...
Składniki na ciasto:

- 210...
Składniki:

- 3/4 szklanki ...
Joasia76

Joasia76 od wero_nika18

Dodane 25.06 o 21:36
Obserwuj

łabędzi puch

Biszkopt:
-5 jajek
-1 szkl cukru
-1 szkl mąki tortowej
-2 łyżki mąki ziemniaczanej
-1 łyżka gorącej wody
-1 łyżka oleju
-cukier waniliowy
-1/2 łyżeczki proszku do piecz
Masa:
-2 małe czerstwe bułeczki
-3 szkl mleka
-1/2 szkl cukru
-cukier waniliowy
-10dag wiórków kokosowych
-1 i 1/2 kostki masła
-dżem z czarnej porzeczki
Posypka:
-łyżka masła
-10dag wiórków kokosowych
-1/2 szkl cukru
Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę, cały czas ubijając dodawać po jednym żółtku. Następnie wlać olej, wodę, dosypać obie mąki i delikatnie wymieszać. Wyłożyć do wyścielonej pergaminem blaszki (23 x 33 cm) i piec w temp. 180 st.C przez ok. 30 minut.

Bułeczki zalać 2 szklankami zimnego mleka i odstawić żeby zmiękły, następnie rozdrobnić widelcem. Pozostałą szklankę mleka zagotować z cukrem, dodać przygotowane bułki, wiórki kokosowe i cukier waniliowy, gotować 5 minut. Odstawić masę do wystygnięcia (od czasu do czasu wymieszać łyżką - szybciej ostygnie i bułka lepiej się rozprowadzi).
Masło utrzeć mikserem na puch, dodając po łyżce masy bułkowej. Ucierać do dokładnego połączenia się składników.

Biszkopt przekroić na 2 placki. Pierwszy posmarować dżemem i wyłożyć połowę masy, przykryć drugim plackiem i wyłożyć resztę kremu. Można zostawić trochę na boki.
Przygotować posypkę:
Masło roztopić na patelni, na małym ogniu, dodać wiórki i cukier. Mieszać, aż będzie miała złoty kolor. Ciepłą posypkę wklepać w masę, aby dobrze przyległa. Całość schłodzić w lodówce.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: