Więcej zszywek z tablicy

ciasta

Prosta Beza z Truskawkami.
Ciasto góra lodowa na herba...
Ciasto leśny mech z malinami
Przepyszny kokosowy sernik ...
Składniki: Spód: •190 g cia...
Ciasto góra lodowa
Lekkie ciasto szpinakowe z ...
Ciasto 3 bit
Czerwona fantazja bez piecz...
Ciasto Stefania z musem mal...
Biszkopt z masą śmietankowo...
Ciasto "Rafaello"...
Ciasto Góra Lodowa
Ciasto Kinder Bueno (bez pi...
Ciasto cytrynowiec (bez pie...
Ekspresowe ciasto które prz...
Ciasto tiramisu z truskawkami
Ciasto Magnolia
CIASTO ARBUZ
Cytrynowiec
CIASTO KINDER BUENO BEZ PIE...
MAXI KING CIASTO SKLADNIKI:...
Ciasto lion bez pieczenia L...
Ciasto 7 days
Bananowa krówka (bez piecze...
Ciasto kostka truskawkowa

Więcej zszywek ze źródła

krainaslodkosci.blogspot.com

Ciasto kruche z kokosem i b... Zemsta teściowej
Składniki ...

Lambada Składniki na biszkopt: 90 g mąki pszennej

45 g mąki ziemniaczanej 4 jajka, odseparowane białka od żółtek 210 g cukru 60 ml (4 łyżki) soku z pomarańczy Piekarnik rozgrzewamy do 170 °C. Dno blaszki o bokach 24 x 33 cm wykładamy papierem do pieczenia. Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiewamy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Ciągle miksując dodajemy partiami cukier a następnie żółtka. Na końcu dodajemy przesianą mąkę i sok pomarańczowy. Delikatnie mieszamy. Przelewamy do formy. Wyrównujemy pieczemy około 25 minut na złoty kolor. Do tzw suchego patyczka. Studzimy w formie. Zimny biszkopt oddzielamy ostrym nożykiem od brzegów formy. Składniki na masę pomarańczową: 1 litr soku z pomarańczy 110 g cukru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe Odlewamy pół szklanki soku resztę umieszczamy w garnuszku, dodajemy cukier i podgrzewamy. Do odlanego soku dodajemy budyń i mieszamy. Gdy sok zacznie się gotować wlewamy rozpuszczony budyń i energicznie mieszamy aby nie powstały grudki. Gorący budyń przelewamy na zimny biszkopt. Odstawiamy do ostygnięcia. Składniki na piankę śmietankową: 125 ml mleka 1 łyżka żelatyny 500 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: starta czekolada Mleko podgrzewamy. Do gorącego mleka dodajemy żelatynę. Rozpuszczamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Śmietankę ubijamy z cukrem na puszysty krem. Następnie dodajemy mleko z żelatyna. Masę wykładamy na masę pomarańczową. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 2-3 godziny. Wierzch posypujemy startą czekoladą.

Zszywka przypięta także na tablicach:
ciasta
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: