Więcej zszywek z tablicy

MOJE:)

Co to może być??
Wie ktoś może co to może być??
#walentynki❤#brownie #smoot...
ZEBRA

Składniki:
ok.8 opak...
TARTA Z KAPUSTĄ, GRZYBAMI I...
KUBANKA
masa
200 g masła w ...
Sernik na piernikowym spodz...
BOUNTY
Składniki na dużą bl...
CIASTO JAKUBA
Ciasto: 3 szk...
Ciasto Princessa 
Biszkopt:...
Ciasto z brzoskwiniami, kok...
Ciasto z wiśniami i czekola...
GRZEŚ Składniki: (na formę ...
SERNIK Z MUSEM ŚLIWKOWYM
Sk...
LAMBADA
Składniki na biszko...
CIASTO
150 g suchego maku 
...
CZEKOLADOWE  BROWNIE
(przep...
ZEMSTA  TEŚCIOWEJ

Składnik...
TRUSKAWKOWA ROZKOSZ


15 sz...
SERNIK KOKOSOWY Z WIŚNIAMI
...
ROLADA SZPINAKOWA

Ciasto s...
ROGALIKI MAŚLANE

500 g mąk...
PALCE CZAROWNICY


225 g mi...
MAZUREK FISTASZKOWY

Ciasto...
MALINOWA POKUSA

Biszkopt:
...
LEŚNY MECH

Ciasto:
1 op. r...
angel30

angel30

Dodane 2.01 o 16:27
Obserwuj
LAMBADA
Składniki na biszkopt:
- 5 jaj
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier, dodać żółtka, zmiksować. Dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć. Wylać do blaszki ( 30x35 cm ), wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25 - 30 minut w 180 st. C. Wystudzić.
Składniki na masę pomarańczową:
- 4 szklanki soku pomarańczowego
- 3 budynie waniliowe
- 1 szklanka cukru
1/2 szklanki soku pomarańczowego nasączyć biszkopt. W kolejnej 1/2 szklanki soku rozprowadzić proszek budyniowy. Pozostałe 3 szklanki soku pomarańczowego zagotować z cukrem, na gotujące wlać budynie, pogotować stale mieszając do zgęstnienia. Jeszcze ciepłą ( nie gorącą ) masę wyłożyć na biszkopt.
Na masie ułożyć herbatniki.
Składniki na masę śmietanową:
- 1/2 l śmietany kremówki ( 30 - 36% )
- 3 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki żelatyny
Dodatkowo:
- herbatniki
- starta czekolada do posypania
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, przestudzić, połączyć z ubitą śmietaną. Masę śmietanową wyłożyć na herbatniki, wyrównać, posypać startą czekoladą. Schłodzić.

LAMBADA

Składniki na biszkopt:
- 5 jaj
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier, dodać żółtka, zmiksować. Dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć. Wylać do blaszki ( 30x35 cm ), wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25 - 30 minut w 180 st. C. Wystudzić.
Składniki na masę pomarańczową:
- 4 szklanki soku pomarańczowego
- 3 budynie waniliowe
- 1 szklanka cukru
1/2 szklanki soku pomarańczowego nasączyć biszkopt. W kolejnej 1/2 szklanki soku rozprowadzić proszek budyniowy. Pozostałe 3 szklanki soku pomarańczowego zagotować z cukrem, na gotujące wlać budynie, pogotować stale mieszając do zgęstnienia. Jeszcze ciepłą ( nie gorącą ) masę wyłożyć na biszkopt.
Na masie ułożyć herbatniki.
Składniki na masę śmietanową:
- 1/2 l śmietany kremówki ( 30 - 36% )
- 3 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki żelatyny
Dodatkowo:
- herbatniki
- starta czekolada do posypania
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, przestudzić, połączyć z ubitą śmietaną. Masę śmietanową wyłożyć na herbatniki, wyrównać, posypać startą czekoladą. Schłodzić.

Zszywka przypięta także na tablicach:
*Słodkości* Coś na ząb szama kuchnia +3 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: