Więcej zszywek z tablicy

CIASTA

Najlepsze Domowe Wafle z Ml...
Kruche różyczki: 200 g zimn...
Ciasto orzechowe
codzienne inspiracje i moty...
Ciasto kilimandżaro
Ciasto z wafelkową warstwą
obłędne ciasto ferrero roch...
Składniki

20 g żelatyny w ...
Ciasteczka twarogowe
Ciasto "Truskawkowa pi...
Kroimy , porcjujemy ciasta .
na wielkanoc.
ozdabiamy tort kremem
podstawy: lukier na tort
truskawki nacięte i wypełni...
Domowy sos karmelowy z solą...
róże z jabłek
Składniki:

    200 g gorzk...
SZYBKIE LODY PRZEZ NOC:

Wy...
LANY CHRUST

SKŁADNIKI NA C...
Waniliowy sernik z musem cz...
Pyszne ciasto Monte!
Ciasto dyniowe na jogurcie
Tort czekoladowy z musem cz...
Orzechowiec
Ciasto bananowe z cynamonem
Mey

Mey od zoom

Dodane 6.12 o 1:12
Obserwuj
LANY CHRUST

SKŁADNIKI NA CHRUST:

ILOŚĆ: 1 duży talerz

    1,5 szklanki mąki tortowej
    3 jajka
    150 ml mleka
    2 łyżki wódki
    2 łyżki cukru waniliowego

DODATKOWO:

    cukier puder do oprószenia
    olej do smażenia

* 1 szklanka o pojemności 250 ml.

Żółtka oddzielamy od białek i miksujemy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy mleko, wódkę oraz przesianą mąkę i miksujemy do połączenia. Białka miksujemy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta delikatnie mieszając.
Gotowe ciasto przelewamy do buteleczki z niedużym otworkiem np. po napoju, ketchupie itp. Na dobrze rozgrzany olej wylewamy ciasto tworząc esy-floresy. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Oprószamy cukrem pudrem.

LANY CHRUST


SKŁADNIKI NA CHRUST:

ILOŚĆ: 1 duży talerz

1,5 szklanki mąki tortowej
3 jajka
150 ml mleka
2 łyżki wódki
2 łyżki cukru waniliowego

DODATKOWO:

cukier puder do oprószenia
olej do smażenia

* 1 szklanka o pojemności 250 ml.

Żółtka oddzielamy od białek i miksujemy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy mleko, wódkę oraz przesianą mąkę i miksujemy do połączenia. Białka miksujemy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta delikatnie mieszając.
Gotowe ciasto przelewamy do buteleczki z niedużym otworkiem np. po napoju, ketchupie itp. Na dobrze rozgrzany olej wylewamy ciasto tworząc esy-floresy. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Oprószamy cukrem pudrem.

Zszywka przypięta także na tablicach:
CIASTA pączki racuchy rogal bułeczki placuszki Kulinarnie Wypieki. +2 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: