Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Ciasteczka owsiane FIT z ba...
Łatwe delicje SKŁADNIKI 30 ...
...
Nachos Cheese Dip &Sauce
zapiekane jajka z warzywami
Pieczone warzywa z czarnuszką
Grilled Mac and Cheese Sand...
smacznego
Tortilla przepis. Jak zrobi...
Serowy chlebek
gotowanie kaszy jaglanej
Oryginalna sałatka ogórkowa...
Strawberry Cheesecake Chimi...
Domowy Ajwar - pasta z piec...
Zdrowy i szybki deser z man...
PIERNIK PRZEKŁĄDANY: Składn...
Potrzebujemy: *5 dag drożdż...
Tarta z kurkami, porem i se...
Maxi King White - ciasto be...
Już wiem co zrobić gdy zost...
Grecki pudding ryżowy
Blondie z jagodami – ciasto...
Domowa biała czekolada z or...
przepyszna zapiekanka, któr...
Przepis na roladę szpinakow...
lynetteyang

lynetteyang od Trzymamtoster

Dodane 24.02 o 12:24
Obserwuj
Łatwe delicje SKŁADNIKI 30 biszkopcików 1 galaretka owocowa (np truskawkowa, wisniowa, agrestowa) 400 ml wrzątku polewa czekoladowa/ czekolada mleczna lub biała 125g +3 łyżki masla rozpuszczona w kąpieli wodnej-włożyć do miski i ustawić nad gotującą sie woda PRZYGOTOWANIE Galaretkę rozpuszczam w 400 ml wrzącej wody prosto z czajnika, mieszam do rozpuszczenia i pozostawiam do ostudzenia. Na dużej blasze z piekarnika na papierze do pieczenia układam biszkopciki brzuszkami do dołu. Na każde ciastko nakładam po czubatej łyżeczce tężejącą galaretkę. Wstawiam blachę z biszkoptami, aż galaretka dobrze stężeje. (Teraz mozna wystawić na balkon bedzie szybciej xD) Następnie biorę każde ciastko i za pomocą łyżeczki przykrywam stronę z galaretką ostudzoną, ale wciąż jeszcze płynną polewą czekoladową. Odkładam na papier na blachę i ponownie wkładam do lodówki/balkon aż polewa stwardnieje-chociaż mi twardnialo juz po chwili bez ponownego wstawiania. Smacznego! :p ps. niektóre zrobiłam bez galaretki za to z budyniem z mała ilością mleka (zeby był bardzo gesty) wyszloooo suuuupeerrr

Łatwe delicje SKŁADNIKI 30 biszkopcików 1 galaretka

owocowa (np truskawkowa, wisniowa, agrestowa) 400 ml wrzątku polewa czekoladowa/ czekolada mleczna lub biała 125g +3 łyżki masla rozpuszczona w kąpieli wodnej-włożyć do miski i ustawić nad gotującą sie woda PRZYGOTOWANIE Galaretkę rozpuszczam w 400 ml wrzącej wody prosto z czajnika, mieszam do rozpuszczenia i pozostawiam do ostudzenia. Na dużej blasze z piekarnika na papierze do pieczenia układam biszkopciki brzuszkami do dołu. Na każde ciastko nakładam po czubatej łyżeczce tężejącą galaretkę. Wstawiam blachę z biszkoptami, aż galaretka dobrze stężeje. (Teraz mozna wystawić na balkon bedzie szybciej xD) Następnie biorę każde ciastko i za pomocą łyżeczki przykrywam stronę z galaretką ostudzoną, ale wciąż jeszcze płynną polewą czekoladową. Odkładam na papier na blachę i ponownie wkładam do lodówki/balkon aż polewa stwardnieje-chociaż mi twardnialo juz po chwili bez ponownego wstawiania. Smacznego! :p ps. niektóre zrobiłam bez galaretki za to z budyniem z mała ilością mleka (zeby był bardzo gesty) wyszloooo suuuupeerrr

Zszywka przypięta także na tablicach:

kuchnia ^

Słodkości ^^

ulubione.

Mniam

+12 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: