Lekka zapiekanka brokułowa z camembertem 100 g brokułów
50 g cukinii 30 g żytniego makaronu razowego 1 łyżka posiekanej czerwonej cebuli 1/4 czerwonej papryki 1 jajko 1 łyżka chudego serka kanapkowego lub homogenizowanego 1 łyżka utartego sera typu camembert (użyłam sera o niskiej zawartości tłuszczu) świeżo zmielony pieprz szczypta soli + sól do gotowania 1 łyżeczka suszonej bazylii Brokuły wrzucamy na wrzącą, lekko osoloną wodę i gotujemy przez 4 minuty. Makaron gotujemy aldente. Cukinie kroimy w plastry, a następnie w ćwiartki, cebule siekamy w kostkę. Warzywa oraz makaron łączymy razem i wkładamy do naczynia żaroodpornego, następnie w kubeczku roztrzepujemy jajko z serkiem, przyprawami oraz utartym camembertem, dodajemy również utarta na dużych oczkach tarki czerwoną paprykę i całość wylewamy na wcześniej włożoną do naczynia zawartość. Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut.
Polubili:
kicia329
Użytkownicy także przypinają:
MaJe_CzKa222
martyna060901, myślę że gdzieś 4 porcje
martyna060901
A jeśli mogłabym wiedzieć to ile wychodzi porcji ?