Więcej zszywek z tablicy

przepisy

KURCZAK W SOSIE MIODOWO MUS...
Zapiekany makaron z grzybam...
Zupa serowa z mięsem mielonym
Klopsowa z pekinką i piecza...
Najpopularniejsze przepisy ...
Krem z pomidorów
Omlet zapiekany z cukinią i...
Kurczak w sosie szpinakowo-...
Zapiekanka gyros
Jest to na...
Zupa cebulowa
Lubicie bataty? Ja bardzo!
...
Grochowa zupa krem z ciecie...
Dyniowa lasagne
Włoska zupa z brokułami i s...
Lekkie FIT kotleciki <3
...
zupa kurkowa. prawdziwy hit...
pieczony bakłażan, może nie...
Cukinia z drobiowym farszem
Pieczone kotlety mielone z ...
Zupa pokrzywowa z wędzonym ...
Zupa czosnkowa IV
Zupa krem z cukinii
pyszne roladki .     Udostę...
Zupa-krem z kalafiorów
Zupa-krem z jarmużu
Lazania ze szpinakiem serem...
chorwatka

chorwatka od 1900

Dodane 31.10 o 22:55
Obserwuj
Lekkie FIT kotleciki <3

Przepis zaczerpnięty z internetu. Są naprawdę smaczne :)

Składniki (wyszło 9 kotletów, 1 kotlet ok. 75 kcal): 500 g piersi kurczaka, 1 średniej wielkości zielona cukinia, 1 jajko, 2 łyżki mąki ryżowej (można zastąpić pszenną), łyżka suszonego tymianku, 1 łyżeczka czerwonej czubrycy lub suszonego cząbru, pół łyżeczki mielonej chili, sól (około 1,5 łyżeczki)

Przygotowanie: Cukinię myjemy i ścieramy ze skórą na tarce o dużych oczkach. Solimy połową łyżeczki soli i odstawiamy, by puściła wodę. Mięso kurczaka dość drobno siekamy (najpierw kroimy je w kosteczkę, a później rach ciach ostrym nożem siekamy). Możemy je też z grubsza zmiksować, albo użyć gotowego mięsa mielonego z kurczaka. Solimy (około 1 łyżeczką soli), dodajemy chili, roztarty palcami tymianek i czubrycę/cząber i odstawiamy na bok. Do mięsa kurczaka dodajemy dobrze odciśniętą cukinię, jajko i mąkę. Dokładnie wyrabiamy ręką i odstawiamy na ok. 15-20 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 170-180OC. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z masy mięsnej formujemy kotlety (masa może wydawać się dość luźna, ale stężeje podczas pieczenia i kotlety nie będą się rozpadać), które układamy na blasze. Kotlety pieczemy w środkowej części pieca około 25-35 minut (w zależności od tego jak piecze Wasz piekarnik). Kotlety nie powinny bardzo się zrumienić, bo będą suche. Podajemy z ulubionymi dodatkami np. warzywami gotowanymi na parze i sosem jogurtowym. Smacznego!

Lekkie FIT kotleciki <3


Przepis zaczerpnięty z internetu. Są naprawdę smaczne :)

Składniki (wyszło 9 kotletów, 1 kotlet ok. 75 kcal): 500 g piersi kurczaka, 1 średniej wielkości zielona cukinia, 1 jajko, 2 łyżki mąki ryżowej (można zastąpić pszenną), łyżka suszonego tymianku, 1 łyżeczka czerwonej czubrycy lub suszonego cząbru, pół łyżeczki mielonej chili, sól (około 1,5 łyżeczki)

Przygotowanie: Cukinię myjemy i ścieramy ze skórą na tarce o dużych oczkach. Solimy połową łyżeczki soli i odstawiamy, by puściła wodę. Mięso kurczaka dość drobno siekamy (najpierw kroimy je w kosteczkę, a później rach ciach ostrym nożem siekamy). Możemy je też z grubsza zmiksować, albo użyć gotowego mięsa mielonego z kurczaka. Solimy (około 1 łyżeczką soli), dodajemy chili, roztarty palcami tymianek i czubrycę/cząber i odstawiamy na bok. Do mięsa kurczaka dodajemy dobrze odciśniętą cukinię, jajko i mąkę. Dokładnie wyrabiamy ręką i odstawiamy na ok. 15-20 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 170-180OC. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z masy mięsnej formujemy kotlety (masa może wydawać się dość luźna, ale stężeje podczas pieczenia i kotlety nie będą się rozpadać), które układamy na blasze. Kotlety pieczemy w środkowej części pieca około 25-35 minut (w zależności od tego jak piecze Wasz piekarnik). Kotlety nie powinny bardzo się zrumienić, bo będą suche. Podajemy z ulubionymi dodatkami np. warzywami gotowanymi na parze i sosem jogurtowym. Smacznego!

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY