Więcej zszywek z tablicy

Słodycze

Sernik Prince Polo
forma 20...
AJER COFFE
SKŁADNIKI
1 żółt...
Lekkie i kokosowe ptasie &q...
...
Składniki:
200g wiórek koko...
Szczecinianka49

Szczecinianka49 od miszlaa

Dodane 25.07 o 0:34
Obserwuj
Lekkie i kokosowe ptasie "mleczko" w wersji jogurtowej


Składniki:
400g jogurtu greckiego/naturalnego,
4 łyżki cukru pudru,
mała szklaneczka wiórków kokosowych,
1/3 szklanki gorącej wody,
3 łyżeczki żelatyny w proszku.

Do miski przekładam jogurt i mieszam go aby rozluźnić masę. Przesiewam do tego cukier puder, mieszam dokładnie, kosztuję, jeżeli nadal jest dla Was za mało słodkie to dodawajcie po łyżeczce cukru pudru, aż uzyskacie odpowiedni poziom słodkości. Następnie przesypuję wiórki kokosowe, mieszam dokładnie i odstawiam na bok.Do 1/3 szklanki gorącej, przegotowanej wody przesypuję żelatynę i dokładnie mieszam aż się całkowicie rozpuści, odstawiam do ostygnięcia. Jak żelatyna jest już chłodna to przelewam ją do masy jogurtowej, stale ją mieszając. Przygotowuję naczynie, w którym będę chłodzić masę w lodówce, wykładam je najlepiej dwiema warstwami foli aluminiowej, dzięki temu łatwo wyjmiemy masę. Przelewam wszystko do formy, rozsmarowuję równo, od wierzchu przykrywam folią, żeby nie przeszło zapachami z lodówki i wstawiam do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia wyjmuję formę z lodówki, delikatnie wyjmuję folię aluminiową z masą, delikatnie odrywam ją od brzegów masy. Przygotowuję w dzbanku bardzo ciepłą wodę, w której będę moczyć nóż po każdym cięciu, dzięki temu wyjdą równe krawędzie. Odkrawam nierówne krawędzie a resztę kroję w kostkę ok 2x2cm. Przekładam na talerz i podaję, w razie co przechowuję w lodówce.

Lekkie i kokosowe ptasie "mleczko" w wersji

jogurtowej


Składniki:
400g jogurtu greckiego/naturalnego,
4 łyżki cukru pudru,
mała szklaneczka wiórków kokosowych,
1/3 szklanki gorącej wody,
3 łyżeczki żelatyny w proszku.

Do miski przekładam jogurt i mieszam go aby rozluźnić masę. Przesiewam do tego cukier puder, mieszam dokładnie, kosztuję, jeżeli nadal jest dla Was za mało słodkie to dodawajcie po łyżeczce cukru pudru, aż uzyskacie odpowiedni poziom słodkości. Następnie przesypuję wiórki kokosowe, mieszam dokładnie i odstawiam na bok.Do 1/3 szklanki gorącej, przegotowanej wody przesypuję żelatynę i dokładnie mieszam aż się całkowicie rozpuści, odstawiam do ostygnięcia. Jak żelatyna jest już chłodna to przelewam ją do masy jogurtowej, stale ją mieszając. Przygotowuję naczynie, w którym będę chłodzić masę w lodówce, wykładam je najlepiej dwiema warstwami foli aluminiowej, dzięki temu łatwo wyjmiemy masę. Przelewam wszystko do formy, rozsmarowuję równo, od wierzchu przykrywam folią, żeby nie przeszło zapachami z lodówki i wstawiam do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia wyjmuję formę z lodówki, delikatnie wyjmuję folię aluminiową z masą, delikatnie odrywam ją od brzegów masy. Przygotowuję w dzbanku bardzo ciepłą wodę, w której będę moczyć nóż po każdym cięciu, dzięki temu wyjdą równe krawędzie. Odkrawam nierówne krawędzie a resztę kroję w kostkę ok 2x2cm. Przekładam na talerz i podaję, w razie co przechowuję w lodówce.

Polubili: cosopol
Zszywka przypięta także na tablicach:

kuchnia

Mniam by Oliwia <3

Jedzonkoツ

Cooking

+282 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

aga3misia

wygląda ciekawie,zamierzam spróbować:)

 |  2.11 o 19:19  

coozadziewczyna

zrobiłam, mi za bardzo nie smakuje ;d

 |  20.08 o 23:46   Pokaż odpowiedzi

methamphetamine

zrobiłam rano. właśnie wyjęłam z lodówki i.. aaaaaa nie oddam nikomu!:D

 |  13.08 o 19:58  

patricia_patii

Wygląda pysznie, musze spróbować ;)

 |  11.08 o 11:00  

muffinek55

no niewiem trzeba spròbować

 |  9.08 o 17:08  

FuckinMrsLove

3 normane łyżeczki żelatyny nie jakies z górką, posypcie formę kokosem wyjdzie ładniejsze :) jest pyszne ! :)

 |  8.08 o 20:13  

leminada

super pomysł na wykorzystanie przepisu jako masy do ciast na zimno ;) jutro spróbuję ;)

 |  7.08 o 22:22  

pomelo126

wlasnie zrobilamto jest pyszne

 |  4.08 o 12:58  

avversja

Ciekawe czy można by je oblać czekoladą?

 |  1.08 o 21:58   Pokaż odpowiedzi

FoxArt

Fajny przepis, polecam również silikonowe foremki do lodu jako formę.

 |  31.07 o 10:07  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: