Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Najprostszy możliwy przepis...
lekkie i kokosowe ptasie &q...
Semifreddo z czekoladą i wa...
Zapraszam na facebook!
PLAMY
śmietana "Śnieżka"...
Ciasto otrębowe
Cupcakes czekoladowe z espr...
cukrowa dekoracja do wypieków
BABKA Z HERBATĄ LADY GREY

...
Smażone kulki ziemniaczane
...
Crack'n egg
12 kromek ...
DIETETYCZNE CIASTECZKA OWSI...
ozdoby na ciacho
PRZEPIS NA...
Różyczki z jabłek :) przekąska
Galaretkowy patent
Babka w środku z ciemnym ci...
Chipsy tortilla z dipem z a...
DOMOWA NUTELLA
Zaskakujący pomysł :)
JOGURTOWE DROPSY
włóż jogur...
Ciasteczka na patyku, najle...
sprawdź to :)
etykieta przy stole
Skąd pochodzą produkty
Czym przyprawiać różne rodz...

Więcej zszywek ze źródła

jedzonkoo.blogspot.com

Klusju kładzione lekkie i kokosowe ptasie &q... składniki:
3 jajka
1/3 małe...
kocica162

kocica162

Dodane 28.05 o 18:20 z

jedzonkoo.blogspot.com

Obserwuj

lekkie i kokosowe ptasie "mleczko" w wersji

jogurtowej

składniki:
400g jogurtu greckiego/naturalnego
4 łyżki cukru pudru
mała szklaneczka wiórków kokosowych
1/3 szklanki gorącej wody
3 łyżeczki żelatyny w proszku

Do miski przekładam jogurt i mieszam go aby rozluźnić masę. Przesiewam do tego cukier puder, mieszam dokładnie, kosztuję, jeżeli nadal jest dla Was za mało słodkie to dodawajcie po łyżeczce cukru pudru, aż uzyskacie odpowiedni poziom słodkości. Następnie przesypuję wiórki kokosowe, mieszam dokładnie i odstawiam na bok.Do 1/3 szklanki gorącej, przegotowanej wody przesypuję żelatynę i dokładnie mieszam aż się całkowicie rozpuści, odstawiam do ostygnięcia. Jak żelatyna jest już chłodna to przelewam ją do masy jogurtowej, stale ją mieszając. Przygotowuję naczynie, w którym będę chłodzić masę w lodówce, wykładam je najlepiej dwiema warstwami foli aluminiowej, dzięki temu łatwo wyjmiemy masę. Przelewam wszystko do formy, rozsmarowuję równo, od wierzchu przykrywam folią, żeby nie przeszło zapachami z lodówki i wstawiam do lodówki najlepiej na całą noc.Następnego dnia wyjmuję formę z lodówki, delikatnie wyjmuję folię aluminiową z masą, delikatnie odrywam ją od brzegów masy. Przygotowuję w dzbanku bardzo ciepłą wodę, w której będę moczyć nóż po każdym cięciu, dzięki temu wyjdą równe krawędzie. Odkrawam nierówne krawędzie a resztę kroję w kostkę ok 2x2cm. Przekładam na talerz i podaję, w razie co przechowuję w lodówce. Gotowe, smacznego :)

Polubili: Agnieszka_Arvena
Zszywka przypięta także na tablicach:

Jedzonko

ciacho

Am Am - obiadki i słodkości

dietetyczne jedzenie

+176 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

bajdzio

A nie lepiej zamiast czekać aż żelatyna się ochłodzi, to ją zahartować (do żelatyny dodajemy trochę masy jogurtowej, dokładnie mieszamy i dodajemy do reszty masy)? Będzie szybciej i równie dobrze ;-)

 |  18.08 o 14:59  

24Diabel24

Szklankę z wodą i żelatyną najlepiej włożyć do basenu (miski zimną wodą ) kilka minut i jest chłodna

 |  17.06 o 21:44  

inspiracja1998

Ile żelatyna musi się chłodzić? ;)

 |  7.06 o 22:30  

Mint_Mia

Zrobiłam i wyszły przepyszne! Oczywiście dla kogoś kto jest przyzwyczajony do słodkich przekąsek może być niedobre, ale polecam dla osób na diecie, bardzo lekkie!

 |  6.06 o 13:28  

Allaska

może być pyszne, zwłaszcza ,że lubię kokos

 |  3.06 o 16:37  

anetaswa

Robiłam i wyszło okropne. Dobrze, ze składniki nie były drogie :)

1  |  3.06 o 16:06  

Pauliinkaa12

Wygląda pysznie !

 |  2.06 o 22:34  

konto-usunięte

okej biorę to na siebie :D ja jeszcze nie próbowałam ;)

 |  1.06 o 9:36   Pokaż odpowiedzi

amelinowa

wyszlo??

 |  1.06 o 6:07  

Julia89

zabieram się zaraz do pracy;-) jak się nie uda to będzie Twoja wina;)

2  |  31.05 o 19:55  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: