Marynia94

Marynia94 od anita235

Dodane 14.09 o 18:10
Obserwuj
Lekkie, jogurtowe sosy

Sos czosnkowy:
100g jogurtu naturalnego,
1 duży ząbek czosnku
szczypta soli
pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
1 łyżeczka oregano
opcjonalnie - łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki


Sos musztardowy:
100g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy, najlepiej ziarnistej, francuskiej
1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
1 płaska łyżeczka miodu
pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu


Sos chrzanowy:
100g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka utartego chrzanu
szczypta soli
pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
1 łyżeczka tymianku
1/2 łyżeczki cukru


Sos pomidorowy:
100g jogurtu naturalnego
1,5 łyżeczki przecieru pomidorowego
łyżka drobniutko posiekanych listków bazylii
1/2 łyżeczki ostrej papryki
szczypta soli
opcjonalnie - drobne płatki suszonych pomidorów

Sos czosnkowy - klasyka, pasuje prawie do wszystkiego szczególnie czosnkomaniakom - pamiętajcie, że musi się przegryźć, najlepiej zrobić go dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce!

Sos musztardowy - mój absolutny faworyt, idealny do sałatek, szczególnie z kurczakiem! Jeżeli nie macie ziarnistej musztardy akurat w lodówce - możecie użyć normalnej.

Sos pomidorowy - cudowny aromat mojej ukochanej bazylii, fajnie komponuje się z mięsem i warzywami na zimno.

Sos chrzanowy - chyba najbardziej pachnie Wielkanocą, na pewno sprawdzi się zarówno do świątecznego jajka, jak i pieczonego schabu!

Lekkie, jogurtowe sosy


Sos czosnkowy:
100g jogurtu naturalnego,
1 duży ząbek czosnku
szczypta soli
pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
1 łyżeczka oregano
opcjonalnie - łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki


Sos musztardowy:
100g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy, najlepiej ziarnistej, francuskiej
1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
1 płaska łyżeczka miodu
pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu


Sos chrzanowy:
100g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka utartego chrzanu
szczypta soli
pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
1 łyżeczka tymianku
1/2 łyżeczki cukru


Sos pomidorowy:
100g jogurtu naturalnego
1,5 łyżeczki przecieru pomidorowego
łyżka drobniutko posiekanych listków bazylii
1/2 łyżeczki ostrej papryki
szczypta soli
opcjonalnie - drobne płatki suszonych pomidorów

Sos czosnkowy - klasyka, pasuje prawie do wszystkiego szczególnie czosnkomaniakom - pamiętajcie, że musi się przegryźć, najlepiej zrobić go dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce!

Sos musztardowy - mój absolutny faworyt, idealny do sałatek, szczególnie z kurczakiem! Jeżeli nie macie ziarnistej musztardy akurat w lodówce - możecie użyć normalnej.

Sos pomidorowy - cudowny aromat mojej ukochanej bazylii, fajnie komponuje się z mięsem i warzywami na zimno.

Sos chrzanowy - chyba najbardziej pachnie Wielkanocą, na pewno sprawdzi się zarówno do świątecznego jajka, jak i pieczonego schabu!

Zszywka przypięta także na tablicach:
Sałatki, przekąski, sosy, chlebki Zdrowie Smacznie Ulubione +464 innych
Zgłoś naruszenie

natkaelk

wpisz sobie na Google ile kcal ma np czosnek i liczysz wszystko

 |  28.03 o 7:00  

Tysia_12345

Ile mają kalori?

 |  24.03 o 16:29  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: