
LEMONIADA ARBUZOWA
Składniki: 1 kg arbuza (waga po oddzieleniu od skóry i pestek),3 cytryny,2-3 łyżki cukru (lub więcej),ok.1,5 szklanki wody mineralnej,listki mięty i melisy,lód Arbuza umieszczamy w rozdrabniaczu i dokładnie miksujemy. Powstałą masę przecieramy przez sito i umieszczamy w dzbanku. Do dzbanka wyciskamy sok z 2 dużych cytryn. W pół szklanki ciepłej wody rozpuszczamy cukier (możecie użyć innego środka słodzącego, np. miodu). Do dzbanka wlewamy osłodzoną wode i dodatkową szklankę wody, mieszamy. Trzecią cytrynę kroimy w plasterki. Do lemoniady dodajemy cytrynę, listki mięty i melisy. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem wrzucamy do arbuzowej lemoniady kilka kostek lodu.
Polubili:
Szalona147
Zszywka przypięta także na tablicach:
Zdrowie
Ulubione
Kuchenne przyjemności
zdrowe odżywianie
+484 innychHANIA109
mniam
konto-usunięte
Już wiem co zrobię latem ^^
vivio
sempre di sempre zaprasam do mne ahooooooj ^^
Majgga
muszę spróbować
claudi_a
Na ile porcji jest przepis? :)
Elmo2016
mniammm
Milkoowa
pyszne pewnie
juliajulia001
ideał na gorące dni ;-)
mylove3
Na lato idealna ❤❤❤
Modnaa7
Napewno zrobię ;)
Użytkownicy także przypinają:
Zaloguj się, aby dodać komentarz.