Moralna odpowiedzialność za czyny - analiza literacka


Więcej zszywek z tablicy

Zdrowe odżywianie

PYSZNA BEZA, BITA ŚMIETANA,...
takie kanapeczki to można j...
Klasyczne śnieżnobiałe bezy...
chicken parmesan baked ziti
tortilla z kurczakiem, papr...
przekaska
Niebiański serniczek :) <...
kurczak z sosem musztardowy...
Domowy Jogurt- METODA I z u...
Lemoniada Truskawkowa
Skład...
Pizza Bajgle,
Składniki: ba...
LEMONIADA ARBUZOWA
Składnik...
Jagodowy smoothie Przepis n...
Ametist

Ametist

Dodane 5.02 o 11:05
Obserwuj
Lemoniada Truskawkowa
Składkini: 700 g dojrzałych truskawek,2-3 łyżki miodu (lub innego środka słodzącego),pół litra wody mineralnej niegazowanej lub gazowanej (lub więcej wg preferencji),sok z 2-3 cytryn,kotki lodu

Truskawki miksujemy przy pomocy na gładki mus. Przecieramy je przez sito, by pozbyć się pestek (po przetarciu otrzymałam około pół litra truskawkowego soku). Dodajemy sok wyciśnięty z cytryn. W szklance ciepłej wody rozpuszczamy miód lub inny środek słodzący (woda nie może być gorąca). Osłodzoną wodę dodajemy do soku truskawkowego, wlewamy jeszcze jedną szklankę wody, mieszamy. Lemoniadę możecie ponownie przecedzić przez sito, ja już tego nie robiłam. Jeśli jest dla Was zbyt gęsta lub zbyt intensywna w smaku, dodajcie więcej wody. Lemoniadę truskawkową chłodzimy przez kilka godzin w lodówce. Podajemy z kostkami lodu i plasterkami cytryny. Możecie dodać do niej kilka listków mięty, która doskonale orzeźwia.

Lemoniada Truskawkowa

Składkini: 700 g dojrzałych truskawek,2-3 łyżki miodu (lub innego środka słodzącego),pół litra wody mineralnej niegazowanej lub gazowanej (lub więcej wg preferencji),sok z 2-3 cytryn,kotki lodu

Truskawki miksujemy przy pomocy na gładki mus. Przecieramy je przez sito, by pozbyć się pestek (po przetarciu otrzymałam około pół litra truskawkowego soku). Dodajemy sok wyciśnięty z cytryn. W szklance ciepłej wody rozpuszczamy miód lub inny środek słodzący (woda nie może być gorąca). Osłodzoną wodę dodajemy do soku truskawkowego, wlewamy jeszcze jedną szklankę wody, mieszamy. Lemoniadę możecie ponownie przecedzić przez sito, ja już tego nie robiłam. Jeśli jest dla Was zbyt gęsta lub zbyt intensywna w smaku, dodajcie więcej wody. Lemoniadę truskawkową chłodzimy przez kilka godzin w lodówce. Podajemy z kostkami lodu i plasterkami cytryny. Możecie dodać do niej kilka listków mięty, która doskonale orzeźwia.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: