Więcej zszywek z tablicy

słodkości

Bułeczki dyniowe – Jesienne...
Domowe jagodzianki – przepi...
Obłędne Tartaletki z owocami!
Najlepsze ciasto marchewkowe
Ciasto Francuskie na Słodko...
Kora orzechowa - pyszne cia...
Ciasto z tofii i orzechami ...
Krakowskie drożdżówki z serem
Deser Malinowa chmurka ez p...
Ciasto arbuz z truskawkami
LEŚNY MECH Składniki 16 por...
Najlepsze ciasto jakie jadł...

Więcej zszywek ze źródła

www.kwestiasmaku.com

... Czekoladowe chmurki z bitą ... ŁOSOŚ W CZARNYM SEZAMIE Z C... sałatka jajeczna z chrzanem CRÊPES SUZETTE
Płonące nale... MAKARON Z KURCZAKIEM, CUKIN... LASAGNE BOLOGNESE ROLADKI Z TORTILLI Z GRILLO... Makaron zapiekany z kurczak...

LEŚNY MECH Składniki 16 porcji, po 353 kcal Zielone

ciasto 450 g opakowanie mrożonego szpinaku (liście) lub 400 g świeżego 2/3 szklanki oleju 1 szklanka cukru 3 jajka 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem mascarpone 250 g serka mascarpone (zimne) 200 ml śmietanki 36% lub 30% z kartonika (zimnej) 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka wanilii 1 op. śmietan-fix (do usztywnienia kremu - opcjonalnie) Dekoracja granat, borówka, liście mięty Dodaj notatkę Przygotowanie Zielone ciasto Szpinak mrożony rozmrozić, odcisnąć, zmiksować blenderem na jednolity mus. Świeży szpinak po umyciu włożyć do garnka i mieszając podgrzewać ok. 1 - 2 minuty aż zwiędnie, następnie wyłożyć na sitko i odcisnąć. Jajka ocieplić (lepiej się ubijają) - włożyć do miski, zalać bardzo ciepłą wodą z kranu i odstawić na kilkanaście minut, w razie potrzeby zmienić wodę na cieplejszą. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Jajka wbić do miski, dodać cukier i ubić na puszystą oraz jasną masę. Następnie ciągle ubijając wlewać cieniutkim strumieniem olej. Dodać mus ze szpinaku i zmiksować na małych obrotach miksera do połączenia się składników. Oddzielnie przesiać mąkę i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Przesypać do ubitych jajek i krótko zmiksować na małych obrotach, tylko do połączenia się składników. Masę wylać do formy o średnicy 24 cm - dno wyłożone papierem i piec przez ok. 40 - 45 minut do suchego patyczka. Wyjąć i całkowicie ostudzić. Krem masc​arpone Do misy miksera włożyć ser mascarpone i śmietankę, dodać cukier puder i wanilię. Ubijać przez kilka minut aż masa zwiększy objętość i będzie puszysta. Na koniec można zmiksować ze śmietan - fix (zawiera tylko skrobię i glukozę). Przełożenie Ciasto przekroić na 2 części. Dolną położyć na paterze lub na talerzu. Wyłożyć krem mascarpone. Z górnej zielonej części ciasta wybrać łyżeczką zielony środek i wyłożyć na krem. Pozostałej pustej "kopułki" ciasta nie wykorzystamy. Udekorować granatem lub borówką i listkami mięty. Wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę.

Zszywka przypięta także na tablicach:
żarełko kuchnia Pyszności Ulubione +54 innych
Zgłoś naruszenie

01091987

Udalo sie

 |  31.07 o 8:38  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: