Więcej zszywek z tablicy

alkohole

Nalewka z czarnej porzeczki...
Smorodinówka
Eggnog
Nalewka morelowa
Nalewka rozmarynowa
Likier Cointreau – co to ta...
Likier miętowy
nalewka truskawkowa
Nalewka herbaciana

Przepis...
Cytrynówka 
Składniki na 1,...
Likier kajmakowo- pomarańcz...
DOMOWY BAILEYS Składniki: 1...
nalewka morelowa
Nalewka z czarnej porzeczki...
LIKIER BANANOWY

Bardzo pro...
Morele w rumie

1 kg moreli...
Advocat
Nalewka malinowa
drink gruszkowy
Nalewka na zielonych orzech...
Nalewka truskawkowa
Nalewka z czerwonych porzeczek
Nalewka z lipy z miodem i l...
Nalewka morelowa
Nalewka wieloowocowa – ratafia
Likier „Nutella”
elasz

elasz od migi11

Dodane 16.09 o 6:20
Obserwuj
LIKIER BANANOWY

Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, a na dodatek nie trzeba czekać na jego 
spożycie, można pić od razu. Niezastąpiony dodatek do lodów i deserów. Polecam 
bardzo. Likier bananowy możecie przechowywać w lodówce do 2 tygodni, dlatego 
jeśli nie planujecie dużego zużycia przygotujcie go z połowy podanych proporcji. 

4 banany 
3 krople ekstraktu waniliowego (można pominąć) 
4 żółtka 
szklanka cukru 
400 ml skondensowanego mleka ( niesłodzonego) 
0,5 l wódki 

Banany obieramy i miksujemy na gładką masę. Żółtka z cukrem ubijamy na 
puch.Dodajemy banany i ekstrakt waniliowy. Dolewamy mleko i dokładnie 
mieszamy. Następnie bardzo powoli ciągle mieszając dodajemy wódkę ( musicie 
uważać, aby się nie zważyło). Likier bananowy możecie przecedzić przez gęste 
sito, lub gazę a następnie rozlać do butelek. Smacznego!

LIKIER BANANOWY


Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, a na dodatek nie trzeba czekać na jego
spożycie, można pić od razu. Niezastąpiony dodatek do lodów i deserów. Polecam
bardzo. Likier bananowy możecie przechowywać w lodówce do 2 tygodni, dlatego
jeśli nie planujecie dużego zużycia przygotujcie go z połowy podanych proporcji.

4 banany
3 krople ekstraktu waniliowego (można pominąć)
4 żółtka
szklanka cukru
400 ml skondensowanego mleka ( niesłodzonego)
0,5 l wódki

Banany obieramy i miksujemy na gładką masę. Żółtka z cukrem ubijamy na
puch.Dodajemy banany i ekstrakt waniliowy. Dolewamy mleko i dokładnie
mieszamy. Następnie bardzo powoli ciągle mieszając dodajemy wódkę ( musicie
uważać, aby się nie zważyło). Likier bananowy możecie przecedzić przez gęste
sito, lub gazę a następnie rozlać do butelek. Smacznego!

Polubili: kasia25193
Zszywka przypięta także na tablicach:
Kuchnia Pomysły drinki kuchnia +318 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

anittkaaaa

Robiłam, rewelacja!

 |  7.04 o 15:57  

anittkaaaa

Ile likieru wychodzi z takiej ilości składników?

 |  27.03 o 14:46  

Aiko123445

nie lubię za bardzo bananowych rzeczy ale sam pomysł: ŚWIETNY ;3

 |  21.09 o 11:29   Pokaż odpowiedzi

13natalia055

zrobilam i hmm... wg mnie to zwykly ajerkoniak tyle ze z dodatkiem banana, ktorego na dobra sprawe nie czuc [robilam wg przepisu podanego tutaj] ... ajerkoniak lubie, wiec sie nie zmarnuje ale szału nie ma ;]

1  |  18.09 o 0:48   Pokaż odpowiedzi

13natalia055

dzisiaj będę robic ^-^

 |  17.09 o 22:48  

iza_marta

mniam!

 |  17.09 o 21:28  

iwokuk71

nie powinno brązowieć, przecież alkohol będzie :)

 |  8.09 o 21:18   Pokaż odpowiedzi

angela97rr

I co niby taki kolor ladny zostanie;) ? czy brazowieje potem??

 |  8.09 o 18:42  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY