Więcej zszywek z tablicy

alkohole

Nalewka z czarnej porzeczki...
Smorodinówka
Eggnog
Nalewka morelowa
Nalewka rozmarynowa
Likier Cointreau – co to ta...
Likier miętowy
nalewka truskawkowa
Nalewka herbaciana

Przepis...
Cytrynówka 
Składniki na 1,...
Likier kajmakowo- pomarańcz...
DOMOWY BAILEYS Składniki: 1...
nalewka morelowa
Nalewka z czarnej porzeczki...
LIKIER BANANOWY

Bardzo pro...
Morele w rumie

1 kg moreli...
Advocat
Nalewka malinowa
drink gruszkowy
Nalewka na zielonych orzech...
Nalewka truskawkowa
Nalewka z czerwonych porzeczek
Nalewka z lipy z miodem i l...
Nalewka morelowa
Nalewka wieloowocowa – ratafia
Likier „Nutella”

Więcej zszywek ze źródła

static.zmiksowani.pl

brokuły z sosem czosnkowym K.A.9 Lody arbuzowo-limonkowo-imb... Likier kajmakowo- pomarańcz... Ciasto bounty


 Składniki ... Pani Walewska (Pychotka)
Cu... mmm mniam! ...
elasz

elasz od amilo36d

Dodane 4.02 o 13:35 z

static.zmiksowani.pl

Obserwuj

Likier kajmakowo- pomarańczowy

Składniki

1 puszka gotowej masy kajmakowej (540 g)
450 – 500ml wódki (likier można również przygotować na jasnym lub ciemnym rumie – będzie szlachetniejszy)
20 ml Cointreau lub innego likieru pomarańczowego
aromat pomarańczowy (w buteleczce)
Masę kajmakową przełożyć do miski, rozmieszać na gładką masę. Ciągle mieszając, stopniowo dolewać wódki, aż do całkowitego połączenia. Dodać Cointreau oraz aromat pomarańczowy (po kilka kropel na raz, aż do uzyskania odpowiadającego nam aromatu). My użyłyśmy ok 1/3 buteleczki (o pojemności 9 g).

Gotowy likier przelać do butelek i schłodzić. Likier gotowy jest do spożycia od razu po przygotowaniu – sprawdziłyśmy. Po 1 – 2 tygodniach „leżakowania” wyczuwalnie nabiera mocy.

Smacznego :)

Zszywka przypięta także na tablicach:
Driny procenty przepisy Spiżarnia +11 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY