Więcej zszywek z tablicy

Lody, desery lodowe...

Składniki na 1.3 litra:

50...
Lodowy Snickers

Składniki ...
lody solony karmel
Przepis
...
Kawa mrożona:
- kawa rozpus...
.......
Sorbet z kiwi

Składniki na...
lody katalońskie
Składniki ...
Lody kokosowe (bez jajek i ...
Lody Tiramisu 
Składniki:

...
Lody bananowe (dietetyczne)...
Lody bez jajek - Dukan

Nie...
Indyjskie lody pistacjowe
1...
LODY BANANOWO-MALINOWE ⭐️ ....
Lody czekoladowe z batata

...
dodunia131

dodunia131

Dodane 7.03 o 14:24
Obserwuj
Lodowy Snickers

Składniki na biszkopt
5 jajek
5 łyżek cukru
2 łyżki kakao
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
pół łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie

1. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier.

2. Do ubitych z cukrem białek dodawać po łyżce mąki, ciągle miksować.

3. Do ciasta dodać kolejno żółtka, kakao i proszek do pieczenia. Miksować.

4. Wyłożyć do tortownicy i piec przez 30 minut w 180 stopniach.

Nadzienie
1 litr lodów śmietankowych lub toffi
3 batony Snickers lub około 20 cukierków Snickers
200 ml masy karmelowej lub krówkowej

Wykonanie

1. Biszkopt przeciąć na 3 części. Lody dobrze wymieszać. Batony lub cukierki pokroić w drobną kostkę. Masę karmelową wymieszać.

2. Na warstwę biszkoptu nakładać 1/3 porcji lodów, posypać pokrojonym batonem i polać kilkoma łyżkami masy karmelowej. Postąpić tak samo z kolejnymi warstwami.

3. Wstawić do zamrażarki na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem wyjąć z zamrażalnika na kilka minut. Kroić nożem ogrzanym w gorącej wodzie.

Lodowy Snickers


Składniki na biszkopt
5 jajek
5 łyżek cukru
2 łyżki kakao
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
pół łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie

1. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier.

2. Do ubitych z cukrem białek dodawać po łyżce mąki, ciągle miksować.

3. Do ciasta dodać kolejno żółtka, kakao i proszek do pieczenia. Miksować.

4. Wyłożyć do tortownicy i piec przez 30 minut w 180 stopniach.

Nadzienie
1 litr lodów śmietankowych lub toffi
3 batony Snickers lub około 20 cukierków Snickers
200 ml masy karmelowej lub krówkowej

Wykonanie

1. Biszkopt przeciąć na 3 części. Lody dobrze wymieszać. Batony lub cukierki pokroić w drobną kostkę. Masę karmelową wymieszać.

2. Na warstwę biszkoptu nakładać 1/3 porcji lodów, posypać pokrojonym batonem i polać kilkoma łyżkami masy karmelowej. Postąpić tak samo z kolejnymi warstwami.

3. Wstawić do zamrażarki na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem wyjąć z zamrażalnika na kilka minut. Kroić nożem ogrzanym w gorącej wodzie.

Zgłoś naruszenie

aiissaa

z tego co kojarzę to nie powinno się lodów rozmrażać i mrozić ponownie...

13.03 o 21:49       | 

emka03

ktoś robił?

12.03 o 11:10       | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
justynalos
zosia19
sylwia21410
pyszczek06
Anek0208
Kasia261092
msghoulscout
rudzia121
chyba96
Kingabil1

oraz 79 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY