Więcej zszywek z tablicy

Desery

Sorbet malinowy

Składniki ...
Mleczna kanapka 

biszkopt:...
Składniki( na 4 poracje):

...
Piankowy deser z galaretki
...
Granita miętowa

300 ml moc...
Jabłkowe galaretki w cukrze...
milkshake czekoladowo-wiśni...
kakaowe babeczki z kremem o...
milkshake z melonem i marsh...
babeczki kokosowe
ciasto (o...
deser kawowy
spód:
1 łyżka ...
mus z mango z bratkami
skła...
lody miętowe bez maszynki
s...
lody jagodowe
składniki:
30...
Cookies and cream pudding –...
Deser bananowy
Na 3 porcje ...
I warstwa:
8 ciasteczek Ore...
Brownie parfait
Na 4 słoicz...
Lody brzoskwiniowe z miodem...
Lody Pina Colada
Na ok. 0,6...
Smoothie brzoskwiniowe
Na d...
Shake cookies and cream (z ...
Shake Snickers

Kto lubi Sn...
Shake z masłem orzechowym i...
Lody melonowe
Składniki: 
1...
Lody Kinder bueno
Składniki...

Więcej zszywek ze źródła

www.cukrowawrozka.pl

Sernik strawberry milkshake Sernik z malinowym puree Tarta gruszkowa z kremem Milk crumb cupcakes Cookies and cream pudding -... Krem Rafaello Sernik Blueberry Milkshake Ciasteczka owsiankowe Babeczki z mleczną kruszonką
Canis

Canis

Dodane 28.08 o 14:44 z

www.cukrowawrozka.pl

Obserwuj

Lody brzoskwiniowe z miodem

3 żółtka
1 szklanka mleka
1 szklanka śmietanki kremówki 30 lub 36%
1/2 szklanki cukru
1/4 szklanki miodu
2 duże brzoskwinie
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Brzoskwinie sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Umieszczamy je razem z miodem w garnuszku i podgrzewamy, aż zmiękną – ok. 10-15 minut. Blendujemy na puree.

W tym czasie mleko i kremówkę podgrzewamy, a żółtka ucieramy z cukrem – nie za długo, wystarczy minuta.

Do żółtek dodajemy ok. 1/3 gorącego mleka, energicznie mieszając. Stopniowo dolewamy resztę mleka, ciągle mieszając, żeby nie powstały grudki. Całość przelewamy do garnuszka i podgrzewamy, co jakiś czas mieszając, aż mieszanka zacznie gęstnieć – powinna oblepiać łyżkę.

Masę mieszamy z ekstraktem waniliowym i puree brzoskwiniowym. Studzimy do temperatury pokojowej, a następnie przelewamy do pojemniczka i wstawiamy do zamrażarki. Po ok. godzinie wyciągamy, mieszamy widelcem i wstawiamy ponownie. Po kolejnej godzinie czynność powtarzamy. I po kolejnej ponownie. Dzięki temu rozbijamy kryształki lodu i nasze lody będą delikatniejsze. Po ostatnim mieszaniu zostawiamy je do całkowitego zamrożenia.

Przed podaniem wstawiamy je na pół godziny do lodówki lub ok. 10 minut trzymamy je w temperaturze pokojowej – wtedy mają konsystencję optymalną do nakładania i zjadania. :)

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
monique139
Migotka2012
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY