Więcej zszywek z tablicy

Desery

Sorbet malinowy

Składniki ...
Mleczna kanapka 

biszkopt:...
Składniki( na 4 poracje):

...
Piankowy deser z galaretki
...
Granita miętowa

300 ml moc...
Jabłkowe galaretki w cukrze...
milkshake czekoladowo-wiśni...
kakaowe babeczki z kremem o...
milkshake z melonem i marsh...
babeczki kokosowe
ciasto (o...
deser kawowy
spód:
1 łyżka ...
mus z mango z bratkami
skła...
lody miętowe bez maszynki
s...
lody jagodowe
składniki:
30...
Cookies and cream pudding –...
Deser bananowy
Na 3 porcje ...
I warstwa:
8 ciasteczek Ore...
Brownie parfait
Na 4 słoicz...
Lody brzoskwiniowe z miodem...
Lody Pina Colada
Na ok. 0,6...
Smoothie brzoskwiniowe
Na d...
Shake cookies and cream (z ...
Shake Snickers

Kto lubi Sn...
Shake z masłem orzechowym i...
Lody melonowe
Składniki: 
1...
Lody Kinder bueno
Składniki...

Więcej zszywek ze źródła

tajnikismaku.blogspot.com

Tęczowy tort chałwowy
Skład... Lody melonowe
Składniki: 
1... Lody Kinder bueno
Składniki... Semifreddo malinowe z pokru... Shake Milky way
Składniki n... Lody Candy cane
Składniki n... Koktajl z owoców późnego la... Sernik z kiwi
Składniki na ... Deser bananowy Oreo
Składni...
Canis

Canis

Dodane 28.08 o 14:29 z

tajnikismaku.blogspot.com

Obserwuj

Lody Kinder bueno

Składniki na lody:
500 ml śmietany kremówki
100 g mlecznej czekolady (użyłam Kinder)
1/2 szklanki mleka w proszku
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżeczka soku z cytryny
150 ml mleka skondensowanego słodzonego
1/2 laski wanilii
2 żółtka

1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem z masłem orzechowym i ostudzić.
2. Śmietanę ubić, dodając do niej ziarenka z przepołowionej 1/2 laski wanilii oraz mleko w proszku.
3. Żółtka zmiksować z mlekiem skondensowanym do białości.
4. Połączyć dokładnie, przy pomocy łyżki zawartość wszystkich 3 misek, dodając sok z cytryny.
5. Przelać masę do wcześniej przygotowanego pojemnika, przykryć i wstawić do zamrażarki na minimum 4-5 godzin. Przez pierwsze 2 godziny można miksować masę co 30 minut, aby uniknąć kryształków lodu, jednak przy dobrym ubiciu masy nie jest to konieczne.
6. Po tym czasie wyjąć lody z zamrażarki na 5 minut przed podaniem, a następnie nakładać przy pomocy gałkownicy zanurzonej w wrzątku, wierzch można udekorować kawałkami batoników.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY