Więcej zszywek z tablicy

przepisy :)

Lody kokosowe (bez jajek i ...
Krem paryski Idealnie nadaj...
Pyszna zupa z pieczonej mar...
CIASTO ŚWIĄTECZNE BEZ PIECZ...
Wilk dla cyrku nie występuj...
Domowe paluszki Twix Składn...
Pyszne ciasto Cassis Składn...
Ciasto z ryżu
Tort Mojito. Bardzo orzeźwi...
...
ROLADA BEZOWA Z MALINAMI Be...
Najlepsze ciasto jakie jadł...
...
Malinowa Chmurka Składniki ...
Ciasto cappuccino z kokosow...
Aromatyczne żeberka o orien...
Ciasto francuskie z kurczak...
Ciasto krówka budyniowa na ...
Domowe pianki marshmallows,...
Zostały ziemniaki z obiadu?
    Brazylijskie ciasto ml...
fit food
ciachoo
Tarta ze szpinakiem, kurcza...
Tęczowe babeczki <3
   CIASTO NA PIZZĘ MAGDY GE...
goska1650

goska1650 od kawka1

Dodane 14.04 o 7:58
Obserwuj
Lody kokosowe (bez jajek i maszyny) Składniki na około 1000 ml lodów: 2 puszki pełnotłustego mleka kokosowego* 400 ml schłodzonego niesłodzonego mleka skondensowanego 100 g cukru pudru 4 łyżki stopionego nierafinowanego oleju kokosowego (60 ml) wiórki kokosowe * Każda puszka o pojemności 400 ml. Dzień wcześniej należy włożyć mleko kokosowe do lodówki na 24 godziny. Dzięki temu, po otwarciu puszki, na górze zbierze się bardzo gęsta śmietanka kokosowa. Z jednej puszki wychodzi około 200 g śmietanki. Śmietankę należy delikatnie wyjąć, wrzucić do garnka lub miski i ubić na sztywno jak normalną śmietanę kremówkę. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Następnie powoli wlewać mleko skondensowane i olej kokosowy. Masę przelać do pojemnika na lody, zamknąć i zamrozić. Po około 3 godzinach, gdy lody zgęstnieją, dodać trochę wiórków kokosowych, zamieszać i odstawić z powrotem do zamrażarki.

Lody kokosowe (bez jajek i maszyny) Składniki na około

1000 ml lodów: 2 puszki pełnotłustego mleka kokosowego* 400 ml schłodzonego niesłodzonego mleka skondensowanego 100 g cukru pudru 4 łyżki stopionego nierafinowanego oleju kokosowego (60 ml) wiórki kokosowe * Każda puszka o pojemności 400 ml. Dzień wcześniej należy włożyć mleko kokosowe do lodówki na 24 godziny. Dzięki temu, po otwarciu puszki, na górze zbierze się bardzo gęsta śmietanka kokosowa. Z jednej puszki wychodzi około 200 g śmietanki. Śmietankę należy delikatnie wyjąć, wrzucić do garnka lub miski i ubić na sztywno jak normalną śmietanę kremówkę. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Następnie powoli wlewać mleko skondensowane i olej kokosowy. Masę przelać do pojemnika na lody, zamknąć i zamrozić. Po około 3 godzinach, gdy lody zgęstnieją, dodać trochę wiórków kokosowych, zamieszać i odstawić z powrotem do zamrażarki.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Gotowanie & Pieczenie <3 Pomysły na jedzonko pyszne! Przepisy +142 innych
Zgłoś naruszenie

ania1961

Super lody

 |  13.04 o 20:03  

ewczor

rok jcnncnn

 |  10.04 o 20:32  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: