Więcej zszywek z tablicy

Deser

Miętowe desery


    Część ...
Krem czekoladowy z nutellą
...
Lody kawowe


    4 łyżeczk...
jabłko
Ptasie mleczko

• 1 opakowa...
Ryż zapiekany z jabłkiem

S...
Mrożony keks-zebra

Warstwa...
Semifreddo z czekoladą i wa...
Ciasto jogurtowe bez piecze...
Lody kokosowe (bez jajek i ...
kawowo-bananowy deser

skła...
Mus Czekoladowy
250 ml śmie...
Lekki deser z bananami i jo...
Deser z domowego kisielu

S...
DESER TIRAMISU

Składniki
5...
Galaretka kawowa

Składniki...
Deser kawowo-czekoladowy -...
LODY CZEKOLADOWE

Składniki...
Lody o smaku szarlotki
Skła...
Lekki deser kawowy

SKŁADNI...
Brazylijski krem czekoladow...
Kawa inaczej - ptasie mlecz...
FIT serniczki na zimno z że...
Składniki na deser z mascar...
Krem

" Idealny do tar...
Marchewkowy deser z żurawin...
kawka1

kawka1

Dodane 8.04 o 7:31
Obserwuj
Lody kokosowe (bez jajek i maszyny)

Składniki na około 1000 ml lodów:

2 puszki pełnotłustego mleka kokosowego*
400 ml schłodzonego niesłodzonego mleka skondensowanego
100 g cukru pudru
4 łyżki stopionego nierafinowanego oleju kokosowego (60 ml)
wiórki kokosowe

* Każda puszka o pojemności 400 ml.

Dzień wcześniej należy włożyć mleko kokosowe do lodówki na 24 godziny. Dzięki temu, po otwarciu puszki, na górze zbierze się bardzo gęsta śmietanka kokosowa. Z jednej puszki wychodzi około 200 g śmietanki. Śmietankę należy delikatnie wyjąć, wrzucić do garnka lub miski i ubić na sztywno jak normalną śmietanę kremówkę. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Następnie powoli wlewać mleko skondensowane i olej kokosowy.

Masę przelać do pojemnika na lody, zamknąć i zamrozić. Po około 3 godzinach, gdy lody zgęstnieją, dodać trochę wiórków kokosowych, zamieszać i odstawić z powrotem do zamrażarki.

Lody kokosowe (bez jajek i maszyny)


Składniki na około 1000 ml lodów:

2 puszki pełnotłustego mleka kokosowego*
400 ml schłodzonego niesłodzonego mleka skondensowanego
100 g cukru pudru
4 łyżki stopionego nierafinowanego oleju kokosowego (60 ml)
wiórki kokosowe

* Każda puszka o pojemności 400 ml.

Dzień wcześniej należy włożyć mleko kokosowe do lodówki na 24 godziny. Dzięki temu, po otwarciu puszki, na górze zbierze się bardzo gęsta śmietanka kokosowa. Z jednej puszki wychodzi około 200 g śmietanki. Śmietankę należy delikatnie wyjąć, wrzucić do garnka lub miski i ubić na sztywno jak normalną śmietanę kremówkę. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Następnie powoli wlewać mleko skondensowane i olej kokosowy.

Masę przelać do pojemnika na lody, zamknąć i zamrozić. Po około 3 godzinach, gdy lody zgęstnieją, dodać trochę wiórków kokosowych, zamieszać i odstawić z powrotem do zamrażarki.

Zgłoś naruszenie

ania1961

Super lody

13.04 o 20:03    | 

ewczor

rok jcnncnn

10.04 o 20:32       | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
sinderella
poczujmojewnetrze
anjakinel
justed
Nikkari
Radosczzycia
GIRLinRED
Misiek97
Emka7873
smakolykiangeli

oraz 240 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY