"Faraon" Bolesława Prusa- streszczenie


Więcej zszywek z tablicy

kuchnia <3

Ciasto kinder country
Lody kokosowe (bez jajek i ...
Zapiekanka makaronowa z bro...
FIT Naleśniki: 10 Pysznych ...
Kotleciki z cukinii i kaszy...
Naleśniki zapiekane z kurcz...
WILGOTNA BABKA KAKAOWA
CIASTO KALORIA
Truskawkowe Mojito
Ciasto kinder country
Ciasto w 5 minut, czyli ban...
tort czekoladowy paleo
czekoladowo-jagodowe
placek bez pieczenia
Zapiekane naleśniki ze szpi...
Ciasto z malinami i mascarpone
TURECKI CHLEBEK :D Ciasto: ...
Pyszne ciasto Cassis

Skład...
takie pyszności ❤
Szaszłyki
Babeczki Milka Oreo
Domowe ciasto Kinder Bueno ...
Lody z kinder jajko niespod...
Tarta Bounty
SZYBKIE i BEZ MIKSERA Ciast...
BLACK VELVET CAKE
z serkiem...
mminima9

mminima9 od kawka1

Dodane 15.04 o 19:20
Obserwuj
Lody kokosowe (bez jajek i maszyny)

Składniki na około 1000 ml lodów:

2 puszki pełnotłustego mleka kokosowego*
400 ml schłodzonego niesłodzonego mleka skondensowanego
100 g cukru pudru
4 łyżki stopionego nierafinowanego oleju kokosowego (60 ml)
wiórki kokosowe

* Każda puszka o pojemności 400 ml.

Dzień wcześniej należy włożyć mleko kokosowe do lodówki na 24 godziny. Dzięki temu, po otwarciu puszki, na górze zbierze się bardzo gęsta śmietanka kokosowa. Z jednej puszki wychodzi około 200 g śmietanki. Śmietankę należy delikatnie wyjąć, wrzucić do garnka lub miski i ubić na sztywno jak normalną śmietanę kremówkę. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Następnie powoli wlewać mleko skondensowane i olej kokosowy.

Masę przelać do pojemnika na lody, zamknąć i zamrozić. Po około 3 godzinach, gdy lody zgęstnieją, dodać trochę wiórków kokosowych, zamieszać i odstawić z powrotem do zamrażarki.

Lody kokosowe (bez jajek i maszyny)


Składniki na około 1000 ml lodów:

2 puszki pełnotłustego mleka kokosowego*
400 ml schłodzonego niesłodzonego mleka skondensowanego
100 g cukru pudru
4 łyżki stopionego nierafinowanego oleju kokosowego (60 ml)
wiórki kokosowe

* Każda puszka o pojemności 400 ml.

Dzień wcześniej należy włożyć mleko kokosowe do lodówki na 24 godziny. Dzięki temu, po otwarciu puszki, na górze zbierze się bardzo gęsta śmietanka kokosowa. Z jednej puszki wychodzi około 200 g śmietanki. Śmietankę należy delikatnie wyjąć, wrzucić do garnka lub miski i ubić na sztywno jak normalną śmietanę kremówkę. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Następnie powoli wlewać mleko skondensowane i olej kokosowy.

Masę przelać do pojemnika na lody, zamknąć i zamrozić. Po około 3 godzinach, gdy lody zgęstnieją, dodać trochę wiórków kokosowych, zamieszać i odstawić z powrotem do zamrażarki.

Zgłoś naruszenie

ania1961

Super lody

 |  13.04 o 20:03  

ewczor

rok jcnncnn

 |  10.04 o 20:32  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: