Więcej zszywek z tablicy

Deser

Tiramisu

    Mascarpone - ...
Jaglanka z bananem i masłem...
Mus czekoladowy z awokado

...
Ananasy w cieście

    mąka...
Owsianka z kawą zbożową



...
Pyszny mus z białej czekola...
Deser czereśniowy na skos 
...
Szybki deser z malinami 

 ...
Porzeczkowe lody z sosem ba...
Przezroczysty deser arbuzow...
Klasyczna waniliowa Panna C...
Creme patissiere 

Creme pa...
Jak zrobić lody z zielonej ...
Jak zrobić lody bez maszynk...
Lody z truskawkami
Jak zrob...
Jak zrobić lody domowym spo...
Jak zrobić lody z jajek?

T...
Lody malinowe bez maszyny

...
TRUSKAWKOWA OWSIANKA

Skład...
Domowa biała czekolada z ka...
Orzeźwiający mus.

- 4 kiwi...
Domowe żelki

Żelki z soku ...
Kogel mogel z musem truskaw...
Krem budyniowy pyszny i pus...
Czekoladowy krem na bazie ś...
Krem maślany na bezie szwaj...

Więcej zszywek ze źródła

www.mojewypieki.com

Tarta z czarną porzeczką i ... CIASTECZKA PEŁNOZIARNISTE Z... ... Babeczki cytrynowe z bezą Bezy Cytrynowe "brownie&quo... PUSZYSTE JAPOŃSKIE PANCAKES Tarta z malinami muffinki z nutella
kawka1

kawka1

Dodane 14.05 o 5:12 z

www.mojewypieki.com

Obserwuj

Lody malinowe bez maszyny


Masa lodowa do przygotowania w 3 minuty, jeśli w lodówce mamy już przygotowany malinowy krem (curd), cytrynowy, z marakui, ale też limonkowy, pomarańczowy, porzeczkowy lub jagodowy :-). Dzięki sporej zawartości jajek w kremie oraz tłuszczu lody nie wymagają przygotowywania w maszynie do lodów. To bardzo duże ułatwienie! Otrzymane lody nie są light, smakują jak najlepsze, prawdziwe lody

Składniki na 800 ml lodów:

300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
curd, czyli owocowy krem, schłodzony np. malinowy curd, cytrynowy curd, curd z owoców marakui, curd z mango (przygotowany z całej porcji w podlinkowanym przepisie czyli około 1,5 szklanki curdu)
opcjonalnie - małe kawałeczki owoców, otarta skórka z cytrusów itp.

Nie może być prościej. W misie miksera umieścić śmietanę kremówkę i ubić na sztywno, pod sam koniec miksowania dodając całą porcję (1,5 szklanki) schłodzonego owocowego curdu. Zmiksować do połączenia i otrzymania gęstego kremu (uważając, by krem się nie zwarzył, nie miksować bardzo długo).

Przygotowaną mieszankę przełożyć do płaskiego pojemniczka z pokrywką i zamrozić. Po 4 - 5 godzinach lody są zazwyczaj gotowe. Po nocy twardnieją, trzeba je wyjąć z lodówki na 20 minut przed podaniem.

Uwaga: w przepisie użyłam 300 ml kremówki, takie są opakowania w UK. Jeśli Twoja kremówka to opakowanie 250 ml, nie ma konieczności dokupowania kolejnej, można wykorzystać 250 ml. Curd najlepiej przygotować dzień wcześniej.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
roxana1993
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY