Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

mar
FIT MONTE
*Składniki na jed...
szybkie muffiny bananowe
Raj dla moich dłoni
Naleśniki Rafello
12 Pożywnych i Zdrowych Prz...
cvb
Kotleciki z kurczaka z sere...
Znalezione na instagramie
Bawełniana koszula TIRAS ni...
Zdrowe FIT Przekąski: 10 Py...
ZDROWE ŚNIADANIE w wersji F...
12 Pysznych Przepisów na Pu...
Lody McFlurry

Dla 2 osób:
...
FIT kebab na frytkach
Matura?! Rzeczowniki niepol...
Matura! Zestawienie czasów!:D
Ciasto KINDER BUENO WHITE -...
Pesto ze szpinaku z pomidor...
Szpinakowe placuszki z twar...
Monte z kaszy jaglanej
FIT Naleśniki: 10 Pysznych ...
mrożone banany   mrożone tr...
Ciasto kokosowe na zimno
SKŁADNIKI

 2 PORCJE
80 g m...
Makaron czosnkowo-sezamowy ...
hey_maggie

hey_maggie od jarecka

Dodane 11.04 o 21:07
Obserwuj
Lody McFlurry

Dla 2 osób:
1/2 litra lodów śmietankowych – może być więcej (u mnie Algida śmietankowo-śmietankowa)
Lion, lub inny ulubiony batonik, wafelek, ciasteczka, słodki i kruchy dodatek (u mnie twix)
Sposób przygotowania

Lody wyjąć z zamrażalnika, przełożyć do pojemnika i odstawić na 15 minut, żeby trochę zmiękły. Jeśli nasz batonik ma ciągnący się karmel na ten sam czas włożyć go do zamrażarki.

Następnie w zależności od struktury i konsystencji wybranego batonika rozbić go tłuczkiem (jeśli cały jest kruchy typu 3bit czy Prince polo) lub zetrzeć na dużych oczkach tarki jeśli jest bardziej ciągnący się lub miękki (typu Lion czy twix). Można też batonika posiekać nożem lub rozdrobnić w food procesorze.

Wymieszać lody z okruchami batonika i przełożyć do miseczek lub szklanek.

Podawać natychmiast, gdyż szybko się topią.

Lody McFlurry


Dla 2 osób:
1/2 litra lodów śmietankowych – może być więcej (u mnie Algida śmietankowo-śmietankowa)
Lion, lub inny ulubiony batonik, wafelek, ciasteczka, słodki i kruchy dodatek (u mnie twix)
Sposób przygotowania

Lody wyjąć z zamrażalnika, przełożyć do pojemnika i odstawić na 15 minut, żeby trochę zmiękły. Jeśli nasz batonik ma ciągnący się karmel na ten sam czas włożyć go do zamrażarki.

Następnie w zależności od struktury i konsystencji wybranego batonika rozbić go tłuczkiem (jeśli cały jest kruchy typu 3bit czy Prince polo) lub zetrzeć na dużych oczkach tarki jeśli jest bardziej ciągnący się lub miękki (typu Lion czy twix). Można też batonika posiekać nożem lub rozdrobnić w food procesorze.

Wymieszać lody z okruchami batonika i przełożyć do miseczek lub szklanek.

Podawać natychmiast, gdyż szybko się topią.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY