Więcej zszywek z tablicy

Różne

Ach ta fizyka.. Odrobinę ni...
To one ostatnio zagościły w...
Oczywiście nie wyszła dokła...
Z całego serca dziękuję wsz...
Sama próbowałam dopiero raz...
Łosoś w pomarańczach. [file...
mmartyna155

mmartyna155

Dodane 4.11 o 20:28
Obserwuj
Łosoś w pomarańczach. [filet lub dzwonko]

Bardzo łatwy przepis. Sam w sobie szybki ale musi trochę postać w lodówce, więc trzeba się zdecydować wcześniej niż przed samym obiadem.

Wystarczy przyprawić łososia solą i pieprzem [nawet nie musi być cytrynowy], wyszorować pomarańcze, obrać, pokroić w plastry i ułożyć w pojemniku lub naczyniu żaroodpornym [w zależności czy chcemy go usmażyć czy upiec], na to łosoś i znów pomarańcze. całość odłożyć na kilka godzin do lodówki a po wyjęciu usmażyć lub upiec w piekarniku, jeśli uważamy na kalorie.
Mnie osobiście, chociaż zdrowsza pieczona, bardziej smakuje smażona. Poza tym podsmażam też przez kilkadziesiąt sekund pomarańcze, żeby się podgrzały [nie za długo, bo będą gorzkie], szkoda przecież żeby się zmarnowały a raczej nikt nie zje takich które leżały na surowej rybie.

Ponadto:
1.Jeśli ryba nie mieści się w jednej warstwie dobrze jest między jedną a drugą dać kolejne plasterki pomarańczy, żeby na pewno przeszła ich smakiem.
2.Można oprócz pomarańczy skropić dodatkowo łososia sokiem z mandarynek [ja tak zwykle robię]

no i gotowe. Do tego oczywiście ulubiona surówka, chociaż jeśli mamy dużo pomarańczy to i bez tego się obejdzie. Smacznego i jeśli ktoś wypróbuje, to piszcie jak Wam się widzi wizja pomarańczy zamiast cytryny lub pieprzu cytrynowego.

Łosoś w pomarańczach.

[filet lub dzwonko]

Bardzo łatwy przepis. Sam w sobie szybki ale musi trochę postać w lodówce, więc trzeba się zdecydować wcześniej niż przed samym obiadem.

Wystarczy przyprawić łososia solą i pieprzem [nawet nie musi być cytrynowy], wyszorować pomarańcze, obrać, pokroić w plastry i ułożyć w pojemniku lub naczyniu żaroodpornym [w zależności czy chcemy go usmażyć czy upiec], na to łosoś i znów pomarańcze. całość odłożyć na kilka godzin do lodówki a po wyjęciu usmażyć lub upiec w piekarniku, jeśli uważamy na kalorie.
Mnie osobiście, chociaż zdrowsza pieczona, bardziej smakuje smażona. Poza tym podsmażam też przez kilkadziesiąt sekund pomarańcze, żeby się podgrzały [nie za długo, bo będą gorzkie], szkoda przecież żeby się zmarnowały a raczej nikt nie zje takich które leżały na surowej rybie.

Ponadto:
1.Jeśli ryba nie mieści się w jednej warstwie dobrze jest między jedną a drugą dać kolejne plasterki pomarańczy, żeby na pewno przeszła ich smakiem.
2.Można oprócz pomarańczy skropić dodatkowo łososia sokiem z mandarynek [ja tak zwykle robię]

no i gotowe. Do tego oczywiście ulubiona surówka, chociaż jeśli mamy dużo pomarańczy to i bez tego się obejdzie. Smacznego i jeśli ktoś wypróbuje, to piszcie jak Wam się widzi wizja pomarańczy zamiast cytryny lub pieprzu cytrynowego.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Ryby
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: