Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Składniki: 1 1/3 szklanki m...
Galaretka kawowo-czekoladow...
OS 10 MELHORES EXERCÍCIOS P...
pomysl i
Składniki: 15dkg chudej szy...
Kawowa Panna Cotta porcja n...
Magiczna babka Kakaowe cias...
How to Draw Animals | Doodl...
Sprzedam tanio! Wyprzedaję ...
***
Sówki jesienne. Diy
cudowna piernikowa chatka z...
...
fb: Moni Handmade
....
...
...387
...387
fanny_91

fanny_91 od kawka1

Dodane 8.03 o 12:12
Obserwuj
Magiczna babka Kakaowe ciasto: 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 5 łyżek oleju 2 duże jajka 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 12% lub jogurtu naturalnego Do miski wsypać mąkę, kakao, cukier, sodę, proszek do pieczenia i sól, wymieszać łyżką. Dodać śmietanę, olej i jajka, krótko zmiksować. Wy łożyć na dno większej formy do pieczenia babki. Jasny flan: 1 puszka skondensowanego mleka słodzonego (530g) 1 i 1/2 szklanki mleka 6 jajek 1 łyżeczka cukru waniliowego Do miski wlać skondensowane mleko słodzone i zwykłe mleko, wbić jajka, krótko zmiksować. Masę wylać na kakaowe ciasto. Może wydawać się, że wszystko razem się miesza ale nie należy się tym przejmować. Formę wstawić do większej formy (może być zwykła, prostokątna), wlać do niej ok. 1 litra gorącej wody. Razem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec do suchego patyczka włożonego do kakaowego ciasta ok. 45 minut. Ostudzić, chłodzić w lodówce przez co najmniej 4 godziny. Przykładając talerz do dna formy, odwrócić ciasto "do góry nogami".

Magiczna babka Kakaowe ciasto: 3/4 szklanki mąki pszennej

1/4 szklanki kakao 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 5 łyżek oleju 2 duże jajka 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 12% lub jogurtu naturalnego Do miski wsypać mąkę, kakao, cukier, sodę, proszek do pieczenia i sól, wymieszać łyżką. Dodać śmietanę, olej i jajka, krótko zmiksować. Wy łożyć na dno większej formy do pieczenia babki. Jasny flan: 1 puszka skondensowanego mleka słodzonego (530g) 1 i 1/2 szklanki mleka 6 jajek 1 łyżeczka cukru waniliowego Do miski wlać skondensowane mleko słodzone i zwykłe mleko, wbić jajka, krótko zmiksować. Masę wylać na kakaowe ciasto. Może wydawać się, że wszystko razem się miesza ale nie należy się tym przejmować. Formę wstawić do większej formy (może być zwykła, prostokątna), wlać do niej ok. 1 litra gorącej wody. Razem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec do suchego patyczka włożonego do kakaowego ciasta ok. 45 minut. Ostudzić, chłodzić w lodówce przez co najmniej 4 godziny. Przykładając talerz do dna formy, odwrócić ciasto "do góry nogami".

Zgłoś naruszenie

gutkaciu

wyszło komuś? bo nie wiem czy się zabierać do pracy

20.04 o 14:37       |  Pokaż odpowiedzi

magdalen29

mi nie wyszło, nie wypiekło sie, a o wiele dłużej trzymałam w piekarniku - do 1,5h - i klops!

14.03 o 12:29    | 

Fashionistka022

Pysznie wygląda

13.03 o 9:35       |  Pokaż odpowiedzi

dbala1234

no i będę jadła

8.03 o 12:35       | 

czarnazmora

"od suchego patyczka 45min" czyli ile łącznie?

7.03 o 13:48       |  Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY