MAI TAI
Składniki:
30 ml jasnego rumu
30 ml ciemnego rumu
15 ml likieru triple sec (np. Cointreau)
15 ml amaretto
10 ml soku z cytryny
40 ml soku ananasowego
30 ml soku pomarańczowego
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wymieszać w shakerze i przelać do wysokiej szklanki na lód. Udekorować najlepiej anansem, ale pomarańcza też będzie wyglądała elegancko ;)
MAI TAI 2
Składniki:
500g bezpestkowego arbuza, 125ml soku z ananasa, 125ml białego rumu, 60ml likieru triple sec, 1 łyżeczka grenadyny, pokruszone kostki lodu.
40 ml jasnego rumu
20 ml brązowego rumu
15 ml pomarańczowego curaçao
15 ml syropu migdałowego
15 ml soku cytrynowego
40 ml soku ananasowego
20 ml soku pomarańczowego
Przygotowanie:
Shaker wypełnij lodem.
Wlej wszystkie składniki do shakera i dobrze wymieszaj.
Przelej całość do szklanki.
Udekoruj.
MAI TAI 3 (arbuzowy)
Składniki:
500g bezpestkowego arbuza
125ml soku z ananasa
125ml białego rumu
60ml likieru triple sec
1 łyżeczka grenadyny
pokruszone kostki lodu
Przygotowanie:
Arbuza pokrój na mniejsze kawałki. Umieść w blenderze i zmiksuj na masę.
Dodaj do blendera pozostałe składniki i zmiksuj wszystko razem.
Do szklanek włóż pokruszony lód.
Zalej przygotowanym drinkiem.
Zszywka przypięta także na tablicach:
drinkowo
kolorowe drinki i nie tylko ;)
napoje
drinki :)
+5 innychUżytkownicy także przypinają: