Więcej zszywek z tablicy

Przepisy

Ciasto z kruszonką i owocam...
Makaron z boczkiem. Przepis...
Przepis na fit placuszki pe...
Pyszny koktajl jagodowo-ban...
Placki z bobu! Pewnie jeszc...
Sałatka z ciecierzycy, jajk...
Przepis na sałatkę z roszpo...
Przepis na zdrowy lodowy mu...
TARTA NA SŁODKO Z OWOCAMI I...
Jeśli ktoś lubi smak daktyl...
Mega pyszny makaron ze szpa...
Przepis na fit placuszki pe...
Więcej na glodnapolka.pl
JA...
Więcej na glodnapolka.pl
Koreańska Latte. Zamiast ko...
Pieczone bataty z serem ric...
Lekka sałatka z roszponką, ...
Masz ciasto francuskie. Wyk...
Sernik lekki jak pianka. Wy...
Kilka słów o tęczowych tost...
Witaminowa bomba, czyli zie...
Jakie są rodzaje mąki. Co t...
tak cudowne, że szkoda zjeść!
Zielone smoothie na glodnap...
PYSZNE FIT MUFFINY - Bataty...
ZDROWE KOKOSANKI
Przepis na...

Więcej zszywek ze źródła

www.glodnapolka.pl

Ciasto z kruszonką i owocam... Makaron z boczkiem. Przepis... Przepis na fit placuszki pe... Pyszny koktajl jagodowo-ban... Placki z bobu! Pewnie jeszc... Sałatka z ciecierzycy, jajk... Przepis na sałatkę z roszpo... Przepis na zdrowy lodowy mu... TARTA NA SŁODKO Z OWOCAMI I...
MoonChildPL

MoonChildPL

Dodane 19.07 o 11:37 z

www.glodnapolka.pl

Obserwuj

Makaron z boczkiem.

Przepis na glodnapolka.pl

Szybki obiad

Przepis dla czterech osób:

Składniki:

pół kilograma wędzonego boczku
makaron spaghetti – 300 gr
jeden por
śmietana 30 procent – 6 łyżek
4 żółtka
pieprz i sól
Przygotowanie:

Ugotuj makaron w osolonej wodzie, najlepiej al dente
Na suchej patelni smaż pokrojony na małe kawałki boczek, na średnim ogniu. Nie dodawaj żadnego tłuszczu. Ja smażyłam boczek kilkanaście minut.
Na kilka minut przed zdjęciem boczku z ognia dodaj do niego pokrojony por. Często mieszaj.
W międzyczasie wymieszaj w miseczce cztery żółtka i 6 łyżek śmietany. Dodaj dwie szczypty pieprzu i odrobinę soli.
Do patelni z boczkiem dodaj odcedzony makaron i dobrze wymieszaj. Chwilę podsmażaj.
Na koniec dodaj do makaronu i boczku żółtka i śmietanę i wymieszaj (najlepiej nie dłużej niż minutę).
Zdejmij z ognia i od razu podawaj.

Zgłoś naruszenie

krn78

Ja robię od wielu lat (przepis odziedziczony od mamy) prostszą wersję. Smażę kiełbasę lub boczek z cebulą, kiedy są już usmażone (cebulka lekko zrumieniona), dodaję ugotowany makaron. Przyprawiam czym popadnie (sól, pieprz, czasem papryka, czasem czubryca)... i voile :)

19.07 o 15:11    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
listek1234

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY