Więcej zszywek ze źródła

www.kwestiasmaku.com

Pulpeciki w sosie musztardo... MINESTRONE sałatka z kurczakiem i poma... BUTTER CHICKEN ... Czekoladowe chmurki z bitą ... ŁOSOŚ W CZARNYM SEZAMIE Z C... sałatka jajeczna z chrzanem CRÊPES SUZETTE
Płonące nale...

MAKARON Z KURCZAKIEM I SZPINAKIEM W SOSIE CURRY SKŁADNIKI

2 PORCJE, PO 543 KCAL 125 g makaronu wstążki np. pappardelle 150 g szpinaku 200 g filetu z kurczaka 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy 5 kawałków suszonych pomidorów 1 łyżeczka curry (przyprawy w proszku) szczypta kurkumy 80 ml śmietanki 30% PRZYGOTOWANIE Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. W międzyczasie umyć i osuszyć szpinak. Pierś kurczaka pokroić w kosteczkę, doprawić solą, pieprzem i połową startego czosnku. Rozgrzać oliwę na patelni, włożyć kurczaka i obsmażyć z każdej strony. Na koniec dodać posiekane suszone pomidory. Następnie dodać resztę startego czosnku, przyprawę curry, kurkumę oraz szpinak i smażyć mieszając przez minutę aż szpinak zwiędnie. Dodać śmietankę, wymieszać i zagotować. Doprawić solą w razie potrzeby solą i pieprzem. Na patelnię z sosem włożyć makaron, wymieszać i chwilę pogotować aby sos zgęstniał. Wyłożyć do talerzy.

Zszywka przypięta także na tablicach:
zdrowie Przepisy Jedzenie gotowanie +23 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: